Després de dos mesos sense pluja ahir les precipitacions van tornar a fer acte de presència a la província de Girona. Les pluges van ser minses però posen punt i final a 60 dies sense obrir els paraigües a la demarcació. Les comarques on va ploure més són les de l'Empordà i el Gironès. El registre més alt va ser el de la Tallada d'Empordà, on van caure 6,9 litres per metre quadrat, seguit de Portbou amb 5,7 litres; la Bisbal amb 5,4 litres i Girona amb 5,3 litres.

Les precipitacions van ser de caràcter gairebé testimonial i de molt poca intensitat però van remullar carrers, les plantes i també van fer que el dia fos núvol i tapat a la majoria de la província i que els termòmetres tampoc es poguessin enfilar massa amunt. De fet les màximes no van assolir els 15 graus en cap estació meteorològica del Meteocat i les mínimes també van ser altes per l'època de l'any fregant els 10 graus a Platja d'Aro per exemple.

La notícia de pluja és positiva, si bé cal que encara les precipitacions siguin molt més abundants perquè com van alertar els Bombers aquest diumenge hi ha risc d'incendi forestal per la manca de precipitacions i també perquè la sequera va acompanyada d'unes temperatures més altes del que correspondria en aquesta època. A més, la previsió marca que la sequera es pot allargar fins al març de 2016. Per això, des del cos d'extinció d'incendis alerten d'un hivern complicat pel que fa a risc d'incendi forestal.

Davant d'aquesta situació, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, del Departament d'Interior demana que s'extremin les precaucions per tal d'evitar que es produeixin incendis forestals. A més, remarquen que és molt important donar avís de qualsevol situació de perill al telèfon únic d'emergències 112 per així evitar que es cremi una gran superfície si s'estén el foc.

A la cavalcada, amb abric

Les pluges d'ahir eren un avís del què succeirà avui. Si durant el matí tot indica que tindrem sol, cap a la tarda el temps es girarà a la província de Girona. I és que arribarà fred i inestabilitat climatològica durant la tarda i el vespre.

Això provocarà, per tant, algunes tempestes i fins i tot nevades, però sobretot a la zona del Pirineu a només 800 metres d'alçada, segons el meteoròlegs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Avui les temperatures màximes no arribaran ni a tocar els 15 graus positius.

Ahir a les estacions d'esquí de la província de Girona va haver-hi alguna emblanquinada. Des de Vallter informaven via Twitter que durant la tarda havia començat a nevar fort; el mateix deien des de la Molina, que destacaven que la neu començava a quallar en totes les seves cotes i des de Masella ja auguraven que la nit seria llarga i que durant el dia d'avui continuaria amb la precipitació de neu que els permetrà tenir les pistes ben a punt per a aquests dies.

A Girona, els Tres Reis Mags, per tant, arribaran amb bufanda perquè entrarà vent i aire fred, la sensació serà de ple hivern. Per tot això, caldrà abrigar els més petits. Demà, dia de Reis, serà molt fred malgrat el sol.