El secretari de Sant Feliu de Pallerols, Eduard Cuellar, des de l'1 de gener, ha deixat la plaça. Segons ha explicat Joan Casas (alcalde de Sant Feliu de Pallerols per CiU) feia 4 anys que Cuellar li havia indicat la voluntat de retirar-se. També ha explicat que no es tracta d'un trencament, sinó que Cuellar col·laborarà de manera gratuïta en el temps d'adaptació del nou secretari. Mentrestant l'Ajuntament ha contactat amb un professional perquè es faci càrrec de la feina de secretaria de manera provisional, fins que hagi tingut lloc un concurs de mèrits.

La voluntat de Cuellar de deixar la plaça de secretari de Sant Feliu de Pallerols ja havia estat anunciada en el ple del 23 de juliol. En l'acta consta la informació sobre una possible excedència indefinida. En aquella ocasió, Casas ja va indicar que es tracta d'una decisió personal. Eduard Cuellar duia almenys dues dècades en el càrrec.

La marxa de Cuellar té lloc quan encara no hi ha hagut una resolució de la querella presentada per Francesc Prat (regidor d'Units per sant Feliu en el mandat 2011-15). Arran de la denúncia, al gener el secretari municipal, el primer tinent d'alcalde, un enginyer i un arquitecte van declarar al jutjat d'Olot com a investigats per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau en relació amb les obres d'urbanització del Pla de Bastons.

Fonts del grup, Units per Sant Feliu han indicat que l'entrada en vigència de reformes legislatives a partir d'aquest inici d'any fan preveure que la resolució de la investigació estigui feta abans de l'estiu. La querella és l'eix de l'acció que el grup Units per Sant Feliu-ERC du a terme des de fa anys per tal de mostrar irregularitats en la gestió municipal. En els darrers mesos equip de govern i oposició han mantingut forts debats vinculats a la comptabilitat de l'Ajuntament.

Una de les darreres accions d'Units per Sant Feliu-ERC-AM ha estat la petició dels extractes bancaris de titularitat municipal del 2007 al 2012. La petició -segons els ha respós l'Ajuntament- està pendent d'una consulta legal externa.