L'Ajuntament de Riudaura va aprovar la delegació dels serveis d' ensenyament, cultura, salut pública, protecció civil i inspecció d'activitats al Consell Comarcal de la Garrotxa. Ho va fer en el ple del dilluns passat. L'acord va ser pres amb els 5 vots a favor de l'equip de govern, Agrupació d'electors independents Fem Riudaura i l'abstenció dels 2 regidors d'Esquerra Repúblicana de Catalunya.

David Jané (alcalde de Riudaura) ha explicat que el Consell Comarcal disposa de tècnics especialitzats en cadascuna de les àrees i que en canvi un ajuntament petit no pot tenir-ne.

En tant que exemple ha explicat que sense la delegació de serveis, l'Ajuntament havia de contractar l'elaboració d'un pla contra incendis de manera puntual. En canvi -ara- si n'hi ha necessitat ja se'n fa càrrec el Consell.

El mateix passa amb les planificacions de cultura o salut pública. En el darrer apartat, l'estudi de l'estat de l'aigua les fonts del terme municipal també s'havia de fer de manera independent. En canvi ara el faran els tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA).