La pluja i una mica de calamarsa van accelerar ahir la cavalcada a Olot. Una ruixada en el moment central del pas dels Reis d'Orient va provocar corregudes i va fer ?obrir els paraigües. Fins i tot els Reis van estendre instruments per protegir-se de l'aigua. El mal temps també va fer canviar el lloc de recepció de les cartes. En comptes de fer-ho al Firal, els Reis van haver de seure als trons instal·lats dins de l'espai cultural el Torín. A pesar de la pluja, la cavalcada va seguir i al Torín els monarques van allargar la seva presència, perquè tots els nens poguessin demanar els regals.

De fet, per primera vegada el seguici comptava amb dos responsables del temps. Són dos enviats de les majestats d'Orient que tenen la feina d'allargar les hores i els minuts. En un principi la idea era que allarguessin les hores i els minuts per tal de poder repartir els regals en una sola nit. Ahir van tenir feina extraordinària, però al final se'n van sortir bé.

A part dels responsables del temps, la cavalcada va comptar amb els personatges habituals: la castanyera, el carter, el carboner, el carameler o el fanaler. Els personatges i els Reis van comptar amb l'acompanyament d'uns 300 patges. Els nens ben abrigats i protegits van seguir la cavalcada des dels porxos des d'on brandaven els fanals perquè els Reis s'adonessin de la seva presèncis. Després van anar al Torín.