La subrogació del servei de neteja de la seu de la Generalitat a Girona des de l'1 de gener ha portat el sindicat CCOO a convocar una concentració de protesta per a dilluns vinent al migdia, dia 11, davant l'edifici que acull els despatxos del Govern català a la ciutat.

Aquest 1 de gener, el servei de neteja de la seu de la Generalitat a Girona va passar subrogat de l'empresa Ilunion a l'empresa Grup LD (Limpieza i desinfeció). Mitjançant un comunicat, CCOO afirma que «la història de les treballadores de la Generalitat ha estat una història conflictiva» perquè lluiten pels seus llocs de treball des que es va obrir la seu del Govern a Girona, el 2011. Per aquest motiu el sindicat va recordar que, llavors, el personal de neteja de l'edifici va estar «43 dies amb un campament davant de la porta per aconseguir que no les fessin fora dels seus llocs de treball». Les protestes es van repetir el febrer de l'any passat, quan la plantilla va fer una concentració en contra de «l'augment de càrrega de treball que feia impossible la realització del servei de forma digna i amb qualitat».

Afectació a la plantilla

Ara, des d'aquest gener, el servei el realitza l'empresa Grup LD que, segons denuncia CCOO, va gua?nyar el concurs «amb una oferta més que insuficient per mantenir la viabilitat del servei». El sindicat afegeix que «l'empresa ha decidit que el pes de la retallada del servei recaigui sobre la plantilla, acomiadant dos treballadors i reduint hores de més treballadores»; una situació que complementa tot apuntant que «després de reduir hores a una treballadora va fer venir una altra treballadora d'altre centre amb hores extres».

Amb motiu de la nova acció reivindictiva convocada per l'11 de gener, CCOO alerta de la degradació del sector de la neteja de les administracions públiques, com a resultat de les convocatòries per cobrir aquestes feines, i denuncien que en el cas de la seu de la Generalitat a Girona «fa molt de temps que aquesta degradació s'està donant». El sindicat assegura que «la plantilla que realitza el servei de la neteja de la Generalitat en aquest moment té una càrrega de treball insuportable» que, fins i tot, els produeix casos d'ansietat.

Per contrarestar la situació, CCOO trasllada les reclamacions de la plantilla que consisteixen en la reincorporació immediata dels treballadors acomiadats i el manteniment de les hores del servei, «amb possible ampliació d'hores per poder realitzar el treball amb dignitat».