La nova moda entre nens i joves de l'afició per la cuina ha arribat a la Cerdanya. Ara els nens ja no tan sols juguen. També imaginen nous maridatges i combinen gustos per crear nous plats. Per mitjà del programa de televisió de gran èxit Masterchef, el Parc de Nadal de Puigcerdà va viure un dilluns a la tarda de nens als fogons. Els joves concursants Lluc Calls i Marco Lucarini, de Puigcerdà, van oferir un taller de confecció de canelons a un centenar de nens entusiastes que no van perdre's l'ocasió de fer-se fotos amb els nous ídols dels fogons. Autèntics cuiners mediàtics.

Marco Lucarini té 13 anys. Va concursar a la segona edició de Masterchef. L'experiència li va suposar la convivència durant setmanes en una universitat amb altres nens de la seva edat per preparar el programa i, després, llargues sessions de rodatge. Però per molts platós que trepitgés, continua sent un nen i s'agafa la cuina com un joc: «Per a mi cuinar és divertit perquè m'agrada més fer les meves receptes que no pas se-guir-ne una que et diu exactament el que has de posar-hi... el que m'agrada és crear, sense fer grans invents, eh».

Ara és un nen conegut. Allà on va, algú el reconeix i li demana de fer-se una foto o de signar un autògraf. En certa manera, la vida li ha canviat després d'haver aparegut a la televisió, però assegura que això no ha afectat en cap moment la seva personalitat: «A mi m'agrada que em coneguin, tot i que haig de dir que a Barcelona em reconeixen més que aquí... em paren per fer fotos i m'encanta, crec que no m'ha canviat, no em faig el presumit pel fet de ser conegut», assegura.