L'Ajuntament de Mieres ha descartat la construcció d'un aparcament d'autocaravanes al costat del Pavelló. La idea era habilitar una zona i dotar-la dels serveis necessaris per a l'estacionament d'autocaravanes. La previsió era que l'aparcament suposaria un increment del turisme i ajudaria a situar Mieres en les rutes dels aficionats al caravanisme. Es tracta d'una activitat que cada vegada té més practicants.

Fins i tot, hi havia ajuntaments com el de Tortellà que estaven a l'espera dels resultats de l'aplicació del projecte a Mieres per prendre model. Van venir les eleccions del maig del 2015 i hi va haver un canvi de govern. La CUP va guanyar amb una majoria àmplia. Van començar les obres de l'aparcament, però a l'agost les van aturar.

La causa va ser que el nou ajuntament va detectar una deficiència tècnica en el projecte. L'impediment era que no hi havia una concreció de les aigües brutes. La intenció era desviar les aigües brutes a la fossa sèptica del pavelló. El problema va ser que la fosa era una depuradora antiga que funcionava amb vasos de decantació. L'Ajuntament va dir que el sistema no garantia la preservació del medi ambient i va deixar el projecte en suspens.

Ara, l'Ajuntament ja ha descartat continuar amb les obres, perquè considera que el poble no disposa de prou infraesrtructures per a un servei d'aquest tipus,

La decisió ha estat presa d'acord amb el Consell Comarcal de la Garrotxa. L'ens comarcal havia de finançar una part de les obres.

Càmping

Descartat l'aparcament d'autocaravanes, l'Ajuntament ha de decidir què fa amb la proposta de fer un càmping dins del terme. La necessitat de modificar el Pla d'Ordenacció Urbanística Municipal per deixar fer una superfície d'acampada controlada va ser debatuda en l'apartat de precs i preguntes del ple. Davant de la disparitat de parers, l'Ajuntament va convocar una consulta popular. La demanda de parers va tenir lloc el 20 de desembre.

La participació va ser del 47%. El percentatge va quedar per poc fora del límits del compromís de l'Ajuntament de prendre una decisió d'acord amb el resultat. Això no obstant, la resposta va ser prou important com per tenir-la en consideració.

Un 52,75% dels veïns van votar que sí. És a dir, es van mostrar partidaris de canviar el model turístic redactat al Pla General. En canvi, un 47,03% van votar que no i un 3,93% en blanc. Hi van participar 127 de les 270 persones que podien votar.

La pregunta de la consulta era clara: «Voleu que l'Ajuntament de Mieres iniciï la modificació del POUM per permetre càmpings al municipi?». Les respostes podien ser: sí, no, en blanc o nul. L'equip de govern de la CUP va decidir ?obrir el referèndum a tots els ciutadans majors de 16 anys de la localitat.

L'Ajuntament té plantejades tres plataformes pel foment del turisme. Són les consultes, les assemblees obertes i la participació del públic en l'apartat de precs i preguntes dels plens.

De moment, la consulta del càmping va ser participada, les assemblees obertes han obtingut participació i han esta la font de nombroses propostes i l'apartat de precs i preguntes ha estat una plataforma per debatre temàtiques com la del càmping, en la qual la disparitat de parers està clara.