L'Ajuntament d'Olot -en el seu darrer ple- va aprovar bonificar en un 50% els propietaris que instal·lin sistemes per l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent de renovables per a autoconsum. La mesura s'activarà el 2017 pel termini de 3 anys. L' acció té l'origen en una moció presentada pel grup Olot en Comú. L'objectiu de la moció és fomentar l'autoconsum elèctric i crear un model de consum energètic sostenible que permeti afrontar el canvi climàtic.

A més de posar facilitats a la implantació de sistemes d'energies renovables, la moció demana derogar el Reial Decret de l'octubre del 2015, pel qual s'estableix la regulació de les condicions administratives i tècniques i econòmiques de les modalitats de subministrament d'energia elèctrica amb autoconsum de producció. Es tracta d'un decret que grava l'autoproducció elèctrica i -segons va explicar Xavier Garcia (Olot en Comú)- beneficia les grans companyies elèctriques.

Així també demanen l'obertura d'un procés participatiu per a la redacció a la màxima urgència d'una normativa favorable al desenvolupament de l'autoconsum.

Tots els grups hi van votar a favor, però van presentar opinions diferents. Anna Barnadas (ERC) va considerar:?«Ens sembla un brindis al sol». Va aclarir:? És difícil insistir en les polítiques d'un estat cada vegada més absolutista». Això no obstant com que -segons ella-, de moment no hi ha cap més alternativa que fer els canvis a partir del municipalisme hi van votar a favor. Anna Descals (CUP) va observar la possibilitat de posar topalls segons els ingressos. Josep Guix (PSC)?va agrair la moció que va valorar en la línia de la cimera de París.

Josep Gelís (CiU) va recordar que l'Ajuntament d'Olot des de fa temps preveu bonificacions en els permisos d'obres per posar aparells de renovables.