Nou cas d'enverinament de gats i gossos a les comarques gironines. Aquest cop ha succeït a la zona del Pla de l'Ametller de Banyoles, al Pla de l'Estany. Els fets els han denunciat mitjançant la xarxa social Facebook el grup anomenat Can Pinsu. Segons assenyalen, fins ara tres gossos i un gat ja haurien mort a causa de menjar carn picada amb verí en aquest espai i a la zona del carrer de la Formiga i pare Botinyà.

Des del grup expliquen que desconeixen el verí que s'està utilitzant, que és fulminant i possiblement prohibit a l'Estat, i que podria trobar-se en unes boles petites o barrejat amb trossos de carn picada. Els Mossos d'Esquadra van rebre divendres al vespre la denúncia d'un propietari el qual la seva mascota, un canitxe, va morir a causa d'haver ingerit algun menjar amb verí.

En principi, i tal i com es detalla al compte de Can Pinsu els enverinaments van succeir al Pla de l'Ametllet i al carrer de la Formiga. Fins ahir, havien mort un gat i tres gossos per aquesta causa. Davant dels fets, el col·lectiu demanava prudència i que els propietaris dels animals no passegessin ni traguessin les seves mascotes per aquesta zona.

Boles o trossos de menjar

Segons assenyalen, el verí, que és fulminant i acaba amb la vida de l'animal en uns quinze minuts, es trobaria en unes boles petites de color negre o dins de trossos de carn picada que algú hauria repartit per la zona. Es dóna el cas que en aquest espai hi ha una escola, un parc de salut i un parc infantil molt a prop.

De moment, els Mossos d'Esquadra ja han rebut una denúncia per aquests fets, concretament divendres al vespre. Segons van explicar, el propietari d'un gos -un canitxe- estava passejant-lo pel carrer Pare Botinyà, prop de la zona de Pla de l'Ametller, quan el va perdre la vista durant uns segons. Al cap d'un moment, quan va anar a buscar-lo, va trobar-se la seva mascota tossint, vomitant i tremolant. Ràpidament, va portar-la a la clínica veterinària, que va confirmar que el gos havia estat enverinat. Finalment, l'animaló va morir.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer va explicar ahir que la Policia Local de Banyoles està al cas dels fets i ja han pres algunes mesures per intentar aturar la situació. En concret, la Policia va anar al parc Saderra -on s'haurien produït els fets- per tal de fer-hi una inspecció i la Brigada Municipal va procedir a netejar-ho. Noguer va explicar que la policia està investigant els fets i va dir que, si es confirmen els enverinaments i es localitzen els autors, la infracció que se'ls atribuïria aniria més enllà de l'administrativa.

Els agents van conèixer els fets divendres a la tarda i tot apuntaria a què els Mossos d'Esquadra han obert una investigació. De moment, agents de la Policia Local de Banyoles han penjat cartells al Pla de l'Ametller alertant als propietaris d'animals que no passegin per aquesta zona i una patrulla vigila l'espai i va informant a tothom que si acosta. Al mateix temps, ahir al matí també es va netejar la zona. "Segons m'han comentat el verí que s'ha utilitzat estaria prohibit aquí i per tant cal investigar com s'ha comprat i qui ho ha fet", va explicar el batlle. "De moment només tenim constància d'uns 4 o 5 casos i esperem que no vagi a més, com també que la persona que ho ha fet s'adoni que és una bestiesa", va destacar.

Ara fa pocs mesos, a l'octubre, una protectora d'animals també va denunciar que s'havien localitzat diversos gats enverinats a Castellfollit de la Roca.