L'activitat criminal ha anat a la baixa a límits gairebé inèdits a la província de Girona. Durant l'any passat es va produir un doble homicidi, aquest és el resultat de l'únic crim del 2015. La xifra de delictes de sang, però, ja anava a la baixa els últims anys però el d'aquest és gairebé inèdit amb sols un crim.

El 2014 es van registrar set crims amb un resultat de vuit morts i ja era la xifra més baixa des del 2010. El ???? van produir-se ?? crims i van morir ?? persones, en part a causa de l'assassí en sèrie del geriàtric d'Olot.

El doble homicidi que es va produir el 2015 va tenir lloc el mateix dia en què es complia un any que no hi havia cap crim a la província.

El 9 de desembre, una dona de 42 anys es va llançar per la finestra del tretzè pis d'un edifici situat en el carrer Joaquim Vayreda de Girona després de, presumptament, llançar les seves dues filles, una de gairebé un any i l'altra d'onze anys.

Aquest cas s'instrueix legalment com a doble assassinat i com ja es va dir el seu dia no es podrà jutjar perquè la suposada autora és morta i, per tant, la responsabilitat criminal queda extingida.

Si bé durant el 2015 no es va produir cap més crim si que se'n va resoldre un. Es tracta del primer crim del 2014 que va acabar amb la vida d'una dona de ?? anys, Neus Juanola Juan.

El crim de Cabanes, resolt

El 28 de febrer, un treballador de l'empresa M. Cazorla va trobar-la amb hipotèrmia, apallissada i lligada amb brides al mig d'un camp tancat proper a casa seva, a Cabanes. Encara era viva quan van arribar els policies d'investigació però la dona no va poder sobreviure a les lesions que presentava i va acabar morint a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona, el ? de març.

Els Mossos d'Esquadra van plantejar diverses línies d'investigació per interpretar el cas i tractar de determinar-ne la motivació. Finalment, el van resoldre quan a principis de 2015 van informar que havien detingut els sospitosos del crim: un conegut violador reincident, Antonio García Carbonell, i l'altre implicat era Oriol Boyer.

Carbonell, de 77 anys, se servia de joves per cometre robatoris violents. Els acompanyava, els donava una navalla i els deia que anessin a atracar a la persona que ell els indicava.

Un modus operandi que també va fer servir el dia que va posar fi a la vida de Neus Juanola, la veïna de Cabanes de 75 anys. En aquest cas però es van equivocar de víctima a qui van acabar lligant de mans i peus i van apallisar era la cunyada dels propietaris de l'empresa de pinsos. Juanola va morir al cap de quatre dies a l'Hospital.

Els Mossos però encara tenen crims pendents de resoldre. El més recent el del 22 de maig del 2014. Un veí de Sant Feliu de Buixalleu va morir en un assalt violent. La seva dona, quan va arribar a casa, es va trobar el seu marit de ?? anys, José Rodríguez Martínez, cosit a ganivetades a la casa que compartien a la urbanització Rio Park.

Els Mossos d'Esquadra consideren que va ser víctima d'un assalt violent i que va morir perquè o bé va sorprendre els lladres o s'hi va enfrontar. D'altres fets pendents hi ha el cas de Jordi Comas, el president de la FOEG, que va morir a mans d'uns encaputxats que van assaltar casa seva de Platja d'aro el 18 de novembre de 2012 i que el van asfixiar al sofà.

Del mateix any hi ha encara quatre casos per resoldre, com per exemple la mort de Craig Mallon, el turista de 26 anys que va morir el maig del 2012 a Lloret de Mar.

De l'any 2011 també hi ha un crim que va copsar molta atenció mediàtica, el de la botiguera de Banyoles Concepció Reixach. L'únic sospitós es va suïcidar a Barcelona.

De l'any 2008 també hi ha un cas que encara no s'ha resolt, el de Montserrat Sánchez López, que el 13 de novembre el vespre va sortir de la seva feina en una botiga de Palafrugell i mai va arribar a casa seva. La van assaltar a l'aparcament i li va clavar una vintena de ganivetades. La noia, de 40 anys, va morir a l'acte. Vuit anys més tard, encara està pendent.