Un centenar de persones van participar ahir al migdia en una marxa lenta pel carril bici des de Bescanó (Gironès) i fins a prop de Montfullà en record a totes les víctimes que han perdut la vida a l'N-141e, més coneguda com la "carretera de la vergonya". Concretament, la setmana passada aquesta carretera es va saldar una nova víctima, un jove de 38 anys, que va perdre la vida a l'Hospital Josep Trueta després de ser atropellat en aquesta via. La mobilització, impulsada per la Plataforma carretera de la Vergonya, es va fer coincidint amb l'acte íntim que des de fa tres anys realitzen els familiars d'una jove de la vila que va morir l'11 de gener del 2013 en aquesta via quan anava a treballar.L'alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, va assegurar que estan treballant amb la Generalitat per trobar-hi una "solució definitiva".

La marxa lenta va arrencar quan passaven pocs minuts d'un quart d'una del migdia i es va allargatr durant més d'una hora. Els assistents, veïns de la vila i de municipis propers, van anar caminant pel carril bici que passa paral·lel a l'N-141e fins al punt on va perdre la vida una jove de Bescanó l'onze de gener del 2013.

Segons va explicar la mare de la noia, Maria Carmen Robledillo, la jove anava cap al Decathlon per començar la seva jornada laboral quan va perdre el control del vehicle i va anar petar a l'altre carril de circulació impactant contra un tot terreny. "La carretera estava completament glaçada i ella va morir a l'acte, desnucada", va lamentar.

Nou any, nou accident

L'acte, que es va organitzar de forma espontània mitjançant les xarxes socials, va estar impulsat per la Plataforma carretera de la Vergonya. Enguany, però i arran dels últims accidents i morts que s'han produït en aquesta carretera, els veïns han volgut ampliar l'acte i fer-ho en memòria de totes les víctimes de l'N-141e. Es dóna el cas que la nit del passat dilluns 4 de gener un home de 38 anys va ser atropellat a l'N-141e a Montfullà. La víctima va caure a la calçada i un segon vehicle, una furgoneta, no va poder esquivar el cos i va passar-hi per sobre. L'home, malferit, va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona on va morir aquest passat dijous.

"Volem una carretera digna, per la memòria de la meva nena i per la memòria de totes les persones que hi han perdut la vida", va explicar Robledillo qui va assegurar que periòdicament hi ha problemes, incidències i accidents a la via a causa dels ciclistes, els senglars o la manca d'il·luminació. "Volem i demanem solucions", va insistir. Una reflexió que comparteixen gran part dels assistents que van participar en aquesta mobilització. La marxa va ser encapçalada pels familiars de la jove que portaven una samarreta blanca amb la fotografia de la jove i la frase "T'enyorem".

La mobilització es va portar a terme sense incidències i es va fer una ofrena floral al lloc on va morir la jove.