Gener amb temperatures exepcionalment altes. La passada matinada, la ciutat de Girona va registrar una temperatura mínima de 16,3 graus, el que suposa la nit de gener més càlida des de l'any 1884, data en què s'inicia la sèrie històrica de dades metereològiques.

Segons informa l'observador Gerard Taulé, el valor de la passada matinada supera els 15 graus d'un dia del gener de 1955. Aquesta mínima alta ha estat produïda pel vent de ponent que ha bufat a la nit fins a 48 Km/h a Girona. Aquesta mínima supera en 15,1º la mitjana de les mínimes del gener del segle XX a Girona, 1,2º.

A Sarrià de Ter, amb 16,4 graus de mínima, també s'ha registrat el rècord de tempreratura més càlida de tota la sèrie històrica, que s'inicia el 1992

Curiosament la mínima d'avui és idèntica a la mitjana de mínimes del segle XX al juliol a Girona (16,6 graus. La temperatura mitjana del gener fins avui és de 12,5 graus al Girona-Fedac Pare Coll, 1,2 graus superior a la del gener de 1955, fins ara el gener més càlid de la història. D'aquesta manera, l'inici d'any a Girona és el més càlid de la història, des que hi ha dades.