Els empresaris de la Garrotxa consideren que la comarca pateix dèficit en les tecnologies de la informació i en les infraestructures viàries i logístiques. En el seu criteri les macances actuen de frens del desenvolupament econòmic de la Garrotxa. El progrés de la comarca -segons l'Observatori del cercle empresarial Euram- té un elevat grau d'emprenedoria i d'iniciativa empresarial. Enumeren com a traves el fet de no disposar d'una xarxa de fibra òptica més completa o de no tenir carretera desdoblada fins a Figueres, Girona i Santa Coloma de Farners.

L'Observatori empresarial considera que faria falta acabar el desplegament definitiu d'una xarxa de fibra òptica destinada a millorar la connectivitat del sector industrial i de la societat civil. En segon lloc, reclamen la culminació dels eixos viaris: les variants d'Olot i de les Preses i el desdoblament ente Besalú, Figueres i Girona.

Captar inversió

En un nivell inferior, exposen la necessitat de mesurar i cartografiar les zones d'activitat econòmica ara usades per sota de les seves possibilitats. Un cop detectades -segons ells- cal promoure els immobles industrials o comercials fora de la comarca per tal de captar inversió. També, exposen la necessitat d'unificar les normatives locals que afecten els polígons industrials.

Recorden que la Garrotxa és un territori amb una elevada activitat exportadora. Representa el 19,8% de les exportacions a la demarcació de Girona cap a països fora de la Unió Europea, amb els quals no hi ha acord bilateral (Àfrica, Amèrica i Àsia). A partir del percentatge d'exportació, exposen la necessitat de desenvolupar les infraestructures ferroviàries troncals del territori (corredor mediterrani) i les plataformes logístiques necessàries per potenciar la competivitat del sector exportador en la seva major part vinculat a la indústria agroalimenària.

Per mantenir i captar talent, els empresaris demanen la creació d'un organisme destinat a afavorir la formació continuada dels treballadors. El mateix ens hauria d'orientar el desenvolupament professional de les persones i posar-lo en valor.