Prop de 4.000 persones de la província de Girona en situació de vulnerabilitat han tingut oportunitats de millora l'any 2015 gràcies a les ajudes concedides per l'Obra Social La Caixa a través de les set convocatòries que obre, anualment, el seu Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials. Aquestes convocatòries són: Promoció de l'autonomia i atenció a la discapacitat i la dependència, Habitatges temporals d'inclusió, Lluita contra la pobresa i contra l'exclusió, Inserció sociolaboral, Acció social i interculturalitat, Emprenedoria Social i Art per a la millora social.

Així doncs, l'Obra Social La Caixa ha destinat el 2015 ajudes per un valor de més de mig milió d'euros (504.230 euros) a 19 projectes socials proposats per part d'entitats de la demarcació de Girona, mitjançant els quals 3.835 persones en situació vulnerable han pogut tenir oportunitats de millora i de superació de dificultats. Amb aquesta inversió, l'Obra Social La Caixa ha renovat el seu compromís social i ha tornat a la societat part dels beneficis que ha generat l'activitat financera.

D'aquesta manera, el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha expressat el compromís de l'entitat amb «les noves accions de transformació social», que milloren la qualitat de vida de les persones en situació vulnerable, «principalment facilitant-los un procés d'apoderament perquè puguin tenir una inclusió social digna i plena».

En l'àmbit estatal, prop de 325.000 persones en situacions difícils tenen una oportunitat per la millora personal i social: 2.757.077 hores d'atenció directa, 877.724 hores d'atenció als familiars i també 1.196.493 hores de formació. Així, els 972 projectes de tot l'Estat espanyol seleccionats a la convocatòria de l'any 2015 s'han distribuït per les diferents comunitats autònomes.

A més, les ajudes que ofereixen les convocatòries també suposen un suport per a les persones que treballen a les entitats socials. ?L'any 2015 han participat 4.661 professionals de diferents entitats socials; de tots aquests, 1.637 han estat contractats específicament per a desenvolupar els projectes.

Entre els objectius que han promogut les convocatòries del 2015, destaquen la complementarietat amb els recursos existents al territori, el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat. De la mateixa manera, l'atenció integral de les persones destinatàries i la participació en els projectes, la implicació de la comunitat on es desenvolupen i el voluntariat.