Adéu, Driss

El dinamitzador cultural Llorenç Carreras escriu un emotiu obituari de Driss, l'home mort després de ser atropellat a la «carretera de la vergonya»

15.01.2016 | 07:09

Has viscut de manera anònima aquests darrers anys fent una me­na de via crucis diari resseguint una ruta per les zones de conteni­dors a la recerca de material aprofitable i reciclable per traginar amb la teva bici fins el garatge-ca­sa a l´espera de poder fer un viatge fins R9 on aconseguir algun euro per comprar aliments.

Tenies amics, coneguts i saludats amb qui comparties el teu temps juntament amb el teu inse­pa­rable gos negre sovint amb el seu mocador vermell. Farà un parell d´anys vaig passar de ser saludats a interessar-me per la teva vi­da... em vas dir el teu nom: Driss. Vaig parlar amb una amiga que hi entén de noms i em va comentar que significava estudis, coneixement en àrab. Donaves la sensació de pau, passaves amb un halo de misteri, potser a primera vista difícil de comprendre... de fet amaga­ves la teva sensibilitat, la timide­sa i inquietuds darrere una cuiras­sa, però quan comparties una esto­na acabes lluint un somriure de bona persona, sobretot quan parlaves de Marràqueix.

Malauradament aquesta crisi que no acaba de marxar et va deixar sense feina i sense recursos, pe­rò tu no et vas desanimar i amb paciència i constància acumulaves ferralla, cartrons... pel poble molta gent t´esperava per donar-te ma­terials de tota mena. Tu t´acomia­daves amb un «gracias, amigo».

El meu pare em va ensenyar que «no és més ric qui té més, sinó qui menys necessita», tu has ensen­yat a molts que allò que per alguns és incontestable i irrenunciable, per altres és secundari i prescindible. Quan aprenem a mesurar la rique­sa a partir de la necessitat i no pas de l´acumulació de riqueses, tot ple­gat fa un tomb espectacular. A­ques­ta filosofia compartida per a­mics teus et permetia ser feliç i comu­nicar pau al teu voltant.

Els caminants i ciclistes del bici carril et trobaran a faltar, a partir d´ara no trobaran ningú per fer una parada i algun comentari sense pre­sses, el banc restarà desert.

El vespre del dilluns d´aquesta setmana et van atropellar, vas estar fins dijous a l´UCI, no va ser possible per la ciència actual superar les ferides de l´accident. A­ques­ta maleïda carretera de la Ver­gonya s´ha emportat una altra vida. Segur que des del Yanna (paradís islàmic) demanaràs que s´arrangi d´una punyetera vegada aquest vial i cap més ciutadà perdi la vida. Tenies 38 anys, ni la meitat de l´esperança de vida actual. No et mereixies un final tan tràgic. Descansa en pau!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema