Una empresa ha donat 20.000 quilos de farina a la Fundació Banc dels Aliments de Girona, ja que aquest va ser un dels que menys es van recollir en la darrera edició del Gran Recapte. La donació l'ha feta el Grup Morera, de la Garrotxa, que acaba de complir 60 anys i està dedicat sobretot a la venda de productes del camp.

Segons informa el Banc dels Aliments, els treballadors van renunciar a la seva panera de Nadal i l'empresa va destinar aquests diners, que la família propietària Morera va doblar amb una aportació econòmica idèntica, a comprar farina. La decisió d'adquirir 20 tones d'aquest producte alimentari i no un altre es va prendre després de consultar a l'entitat sobre quines eren les seves necessitats. D'aquesta manera, es va complementar un dels aliments del qual s'havien recollit menys quilos al Gran Recapte que es va celebrar els dies 27 i 28 de novembre. Amb aquestes dues jornades, l'organització sense ànim de lucre va aplegar 500 tones de productes alimentaris, que ha distribuït entre les entitats benèfiques de les comarques gironines a les quals dóna suport. En aquesta campanya es van recollir, principalment, conserves de carn i peix, llet, llegums cuits o oli, a més de pasta, arròs i un ampli ventall de productes.

Gira de concerts solidaris

D'altra banda, la Fundació el Banc dels Aliments rebrà més donacions gràcies a una gira de concerts solidaris que divendres arriba a Girona, amb una actuació de les bandes Pearson, Glaucs i IX! a la sala La Bombolla de la Mirona, de Salt. Qui hi vulgui col·laborar, per accedir al concert haurà de portar tres aliments bàsics, com ara llet, cereals, conserves, arròs, pasta, oli o llegums. Aquesta campanya de concerts solidaris té el lema «Els músics no mengen» i passa per diferents localitats catalanes, sempre amb el Banc dels Aliments com a beneficiari.