Llagostera adjudica la segona fase de la reforma i ampliació de la Casa de les Vídues

El projecte té un cost de 224.230 euros i la major part es cobreix amb el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya

14.01.2016 | 07:18

L'Ajuntament de Llagostera ha adjudicat la segona fase de la reforma i l'ampliació de la Casa deles Vídues, que té un pressupost de 224.239,20 euros, 189.538,99 dels quals es financen amb el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i els 34.700,21 restants van a càrrec del Consistori. L'edifici acull l'espai jove Ca la Viudi i l'Escola Municipal de Belles Arts Pere Mayol.
Aquesta segona fase del projecte començarà al febrer i inclou l'eliminació de les escales actuals, la redistribució interior i creació de nous espais, la construcció d'uns nous lavabos accessibles, la renovació de les instal·lacions d'electricitat, enllumenat, aigua i climatització, la substitució de paviments i fusteries interiors, la creació d'una zona de bar i la rehabilitació de les façanes.
El regidor de Joventut i Urbanisme, Sergi Miquel, va explicar que «el programa funcional de l'edifici gira al voltant de dues activitats: un centre d'art, que inclou l'escola de belles arts i sala d'exposicions, i l'espai jove, que ha de ser el lloc de trobada i el centre dinamitzador de les activitats de la gent jove de Llagostera». El projecte té l'informe favorable de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona.

Bé Cultural d'Interès Nacional
La Casa de les Vídues està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i, alhora, està protegit pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) de Llagostera. Entre l'any 1975 i el 1982 es va portar a terme una primera rehabilitació de l'edifici.
A les dues primeres plantes s'hi ubicava, fins fa pocs anys, la biblioteca municipal; mentre que a la tercera planta encara hi ha l'Escola Municipal de Belles Arts.
Es diu que els propietaris rurals de Can Boada van construir aquest casal al segle XVI per a les dones de la família que, quan enviudaven, deixaven el mas per estar més a prop de l'església; d'aquí el nom de Ca les Vídues. Molt modificat amb la restauració que s'hi va efectuar el 1982, de l'edifici original en destaquen dues finestres de la planta pis: la del centre, amb arc conopial i la de l'esquerra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema