Més d'una quarantena de càmpings gironins participen del 16 al 24 de gener al CMT d'Stuttgart (Alemanya), una de les fires més importants del sector que rep més de 240.000 visitants. Enguany, els càmpings gironins han apostat per l'especialització i han editat una guia on, en lloc d'aparèixer classificats per àrees geogràfiques, s'ordenen segons les activitats que ofereixen al visitant, com el cicloturisme, els esports nàutics, el golf o el vi, entre d'altres.

Stuttgart és la primera parada d'una ruta internacional per fires importants del món del càmping. Entre d'altres, aquest any els càmpings gironins faran promoció a certàmens d'Utrecht (Holanda), Brusel·les (Bèlgica) o Essen (Alemanya). Un de cada quatre turistes que fan estada als càmpings gironins és alemany.

Els càmpings gironins aposten per l'especialització per captar nous clients i les accions de promoció que duran a terme aquest 2016 estaran enfocades a donar a conèixer aquesta especialització en activitats o productes. Entre d'altres, els establiments s'han especialitzat en activitats de cicloturisme, turisme familiar, esports nàutics, turisme cultural, golf, vi o glamping.

La primera parada d'una ruta internacional de promoció tindrà lloc a partir d'aquest dissabte. Del 16 al 24 de gener més d'una quarantena d'establiments de les comarques gironines viatgen al CMT d'Stuttgart (Alemanya), una de les fires més importants d'Europa.

El CMT rep 240.000 visitants anuals i té gairebé 2.000 expositors d'un centenar de països i regions. L'Associació de Càmpings de Girona participa a la fira amb un estand convencional però també, seguint la línia de l'especialització, estarà present en un saló específic dedicat al cicloturisme. "Al client nou se l'ha de seduir a través de l'experiència i per això apostem per l'especialització per activitats", ha destacat el president.

La importància del visitant alemany

El CMT és un certamen molt important per l'Associació de Càmpings de Girona ja que, segons recorda el president, Miquel Gotanegra, els turistes alemanys són uns dels principals clients dels càmpings gironins. Concretament, representen el 25% del total de visitants que reben.

A més, Alemanya és un país amb molta tradició de fer vacances anant de càmpings. Segons exposa Gotanegra, a Catalunya entre un 5% i un 7% de la població escull aquesta tipologia d'allotjament quan, al país germànic, aquesta xifra s'enfila en algunes regions fins al 25%. Per això, la fira d'Stuttgart és "estratègica" per als càmpings gironins.

L'ocupació als càmpings de la demarcació va créixer la temporada d'estiu passada en un 3% en relació a l'any anterior. Aquesta dada és important perquè va capgirar la tendència dels darrers set anys. Entre els públics que van registrar un increment hi ha, precisament, els turistes alemanys, juntament amb els holandesos, els anglesos i també el visitant estatal (sobretot procedent del País Basc).

Una guia que aposta per l'especialització

Gotanegra ha explicat que enguany han decidit editar una guia ordenant els càmpings per activitats. "Ja no té sentit editar una guia ordenant els càmpings de nord a sud o d'est a oest, per això creiem que fer-ho per especialització pot ser un element innovador per posicionar els càmpings", ha manifestat. Els establiments disposen d'un segell que els acredita per dur a terme les activitats.

A la guia hi apareixen 29 càmpings especialitzats en turisme familiar, onze en esports nàutics, deu en activitats de natura, nou en cicloturisme, sis en glamping, cinc en activitats culturals, dos en vi, dos en activitats relacionades amb el benestar personal i un en la pràctica del golf. L'Associació de Càmpings de Girona és el primer col·lectiu d'allotjament que ha fet una classificació d'aquest tipus.

Pendents dels guardons

En el marc del CMT, el divendres al vespre es farà entrega dels prestigiosos premis Best Camping 2016, uns guardons molts esperats pel sector ja que el reconeixement queda reflectit en la guia de viatges que edita l'ADAC i que és de referència per als campistes del país. L'ADAC és l'associació d'automobilistes més gran d'Alemanya amb més de 19 milions de socis.

Ruta de promoció

A banda de la promoció al CMT d'Sttutgart, els càmpings gironins tenen prevista la presència a d'altres certàmens. Destaquen la fira Vakantie Jaarbeurs d'Utrecht (Holanda), del 12 al 17 de gener; el Salon des Vacances de Brusel·les (Bèlgica), del 4 al 8 de febrer; Reise+Camping d'Essen (Alemanya), del 24 al 28 de febrer; i la cita local del Girocamping, del 3 al 6 de març.