Les treballadores de la neteja de l'edifici de la Generalitat i el Grup LD van arribar ahir al matí a un acord que permetrà la readmissió de les dues netejadores acomiadades el 4 de gener passat, tal i com reclamaven fa dos dies en una concentració que van organitzar davant de l'edifici de la Generalitat a Girona on fan aquest servei.

Dimarts hi va haver una reunió entre la delegada sindical i representants de CCOO i de l'empresa que va permetre detectar un error de càlcul en les hores que havia fet la trentena de treballadores en aquest espai.

Després de l'intercanvi d'informació es va veure que les treballadores havien fet menys hores del que tenia comptabilitzat l'empresa. Aquest dimecres s'ha signat l'acord que inclou la recuperació de les hores que l'empresa havia reduït al personal. Des del sindicat valoren la voluntat de negociació del Grup LD, però critiquen que no contactessin amb la delegada sindical abans de decidir l'acomiadament de les dues persones.

La negociació entre les netejadores de l'edifici del Govern a Girona i l'empresa Grup LD ha acabat amb acord. Ahir van rubricar el document on l'empresa es compromet a readmetre les dues treballadores acomiadades el 4 de gener passat, així com a la recuperació de les hores que havia reduït al personal.

Aquest dilluns, les treballadores van concentrar-se davant de l'edifici on treballen per reclamar precisament el que s'ha acabat aconseguint en l'acord i poques hores després l'empresa els va convocar a una reunió per l'endemà.

Segons va explicar el secretari general del Sindicat Intercomarcal de Serveis Privats de CCOO de les comarques gironines, Pau Gálvez, s'havia comptabilitzat malament la jornada de tres treballadores que estan en procés d'una aprovació d'invalidesa.

El Grup LD havia sumat les hores que no havien fet aquestes treballadores amb les assignades a altres netejadores que van haver d'assumir la seva feina i, per tant, es van duplicar. Amb aquesta informació errònia l'empresa va decidir acomiadar les dues treballadores i reduir les hores del servei.

Una vegada es va comprovar que les hores que feien les treballadores s'ajustaven al plec de condicions del concurs que va convocar el Govern de la Generalitat, l'empresa ha acceptat les condicions que reclamava la plantilla de netejadores.

Des del sindicat valoren positivament la voluntat de negociar de forma «objectiva i tranquil·la» per part de l'empresa, però critiquen que no contactessin amb la delegada per exposar-li què passava abans d'acomiadar les dues persones. Gálvez també subratlla que «les hores contractades per la Generalitat continuen sense ser suficients per oferir un servei de qualitat» en aquest edifici i reclamen que s'augmenti.

El dia 1 de gener d'enguany el servei de la neteja d'aquest espai es va subrogar i va passar de l'empresa Ilunion al Grup LD, després de guanyar el concurs.