Scandjet, una de les noves companyies del 2016 a l'aeroport de Girona, preveu portar més de 17.000 passatgers en el seu primer any a l'equipament de Vilobí d'Onyar. Aquesta aerolínia sueca operarà enguany a Girona amb dos vols per setmana entre el maig i el novembre, excepte a l'agost. El director de Scandjet, Pavel Maksimovski, ha explicat avui, en una roda de premsa, que la companyia ha posat a la venda 17.640 seients i que aquest seu primer any a l'aeroport de Vilobí servirà de «test» per al futur. Tot i això, la seva intenció és créixer a Girona i, en funció de la resposta dels usuaris, doblar el seu nombre de places a l'equipament de Vilobí el 2017.

De moment, el 2016, l'aerolínia connectarà Girona amb set ciutats de Suècia: Kristianstad, Göteborg, Kalmar, Karlstad, Umeå, Luleå i Norrköping. El director de Scandjet ha destacat que la majoria dels aeroports on opera havien estat destins de Ryanair i ha recordat que des de fa dos anys la companyia irlandesa no fa cap ruta des de Girona cap a Suècia. Per això, ha considerat que és un mercat que la seva aerolínia pretén «emplenar» i ha afegit que els suecs estan interessats a viatjar a la Costa Brava. Coincidint amb la seva estrena a l'equipament de Vilobí, Scandjet ha posat a la venda els bitllets amb preus promocionals a partir de 99 euros per vol.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha valorat la incorporació de Scandjet com un exemple de «l'estratègia» de les institucions de Girona en l'aeroport. A canvi d'operar a Girona, l'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi) -dedicada a impulsar l'aeròdrom gironí- destinarà 60.000 euros a una campanya de màrqueting per promocionar els destins de la companyia sueca. Font també ha destacat que els passatgers de l'aeroport de Girona es queden cada vegada més a la demarcació perquè el 2015 han estat el 62% del total dels viatgers, mentre que el 2010 suposaven 10 punts menys (el 52% dels usuaris).