El Departament d’Ensenyament obrirà la borsa laboral per a mestres i professors interins dilluns vinent, 18 de gener -tal com ahir publicava el Diari Oficial de la Generalitat-, i aquesta serà la primera vegada que els docents hauran de certificar que no tenen antecedents penals per delictes sexuals.

Una modificació de la Llei de protecció de la infància i l’adolescència, que el Ministeri d’Educació va aprovar el 28 de juliol de 2015, exigeix als ensenyants acreditar que no tenen cap sentència ferma per haver comès algun delicte contra la llibertat sexual.

Aquest supòsit inclou l’agressió, l’abús i l’assetjament sexual, l’exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l’explotació sexual, la corrupció de menors i el tràfic d’éssers humans. De fet, aquest requisit que els interins han de complimentar afecta totes les professions, oficis i activitats que impliquin un contacte habitual amb menors. Per tal de demostrar que no es té cap condemna per delictes sexuals, els docents hauran d’aportar una certificació negativa del Registre Central d’Antecedents Penals.

Així doncs, la presentació d’aquest document s’afegeix a la resta de requisits generals que es demanen per a incorporar-se a la borsa laboral d’interins del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

La publicació de la convocatòria d’ahir al DOGC va oficialitzar una resolució que el Govern de la Generalitat en funcions va aprovar el 23 de desembre. Es tracta de la convocatòria de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal, com a personal interí, en centres públics no universitaris que depenen de la Conselleria d’Ensenyament.

Les sol·licituds per entrar en aquesta borsa laboral es podran formalitzar entre el 18 de gener i el 8 de febrer -ambdós dies inclosos. La convocatòria és per a diverses especialitats dels cossos de mestres i de professorat de Secundària, d'escoles oficials d'idiomes i d'arts plàstiques i disseny, de tècnics de Formació Professional i de mestres de taller d'art plàstiques i disseny, en els diferents serveis territorials d'Ensenyament.