Eudald Casadesús repetirà com a delegat de la Generalitat a Girona

El govern aporvarà dimarts la llista de 7 delegats territorials, quatre per CDC i tres per ERC

18.01.2016 | 07:04
Eudald Casadesús continuarà ala delegació de Girona.

Eudald Casadesús repetirà coma delegat de la Generalitat a Girona, segons van confirmar fonts de CDC si no hi ha cap canvi d'última hora. Casadesús va néixer a Ripoll l'any 1953, és llicenciat en Ciències Químiques per la UAB i ha estat diputat al Parlament de Catalunya des de 1992, alcalde de Ripoll (1995-2003) i president del Consell Comarcal del Ripollès (1987-1995). Professionalment, va ser professor de formació professional i del'IES Abat Oliba. Es preveu que el Consell Executiu del proper dimarts aprovi la llista dels set delegats territorials del Govern, quatre estarien designats pels convergents i tres per ERC.
Eudald Casadesús va prendre possessió del càrrec de delegat del govern de la Generalitat a Girona el gener de 2011 i es va comprometre a oferir el «millor servei» a les comarques gironines i a la seva gent. A la presa de possessió de Casadesús va assistir la llavors consellera d'Ensenyament, la banyolina Irene Rigau; el secretari general de presidència, Francesc Homs i el delegat del Govern sortint, el republicà Jordi Martinoy. Els dos delegats van escenificar oficialment el traspàs de funcions en un acte on van assistir més de 500 persones.
Per altra banda, l'actual delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, repetirà en el càrrec, segons van confirmar fonts convergents. Pallarès, que serà nomenat juntament amb els altres delegats territorials el pròxim dimarts en la reunió del Consell executiu del Govern, és alcalde d'Arnes (Terra Alta) des del 1995 i porta al capdavant de la delegació del Govern a l'Ebre des del gener del 2011. Xavier Pallarès i Povill (Arnes, 1964) ha estat president de la Federació de CDC a l'Ebre i diputat al Parlament.

Tarragona canviarà
D'altra banda, tot i que no va transcendir encara el nom, la delegació del Govern a Tarragona estarà en mans d'ERC, després que el darrer delegat, el convergent Joaquim Nin, hagi estat nomenat secretari general de Presidència. Nin és nascut a Albinyana el 1964 i té estudis de política i govern a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i a Esade.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema