L'Ajuntament d'Olot en el seu darrer ple i amb els vots a favor de CiU-PSC i ERC i els vots en contra de la CUP i Olot en Comú va aprovar els peus públics dels organismes a autònoms: Institut Municipal de Promoció d'Olot, Institut Municipal d'Esports i Lleure i Institut de Cultura d'Olot. Núria Fité (regidora d'Organització per CiU) va explicar: «La intenció és potenciar l'activitat dels productors i facilitar l'accés a la cultura i l'esport a tots els ciutadans.

Xavier Garcia (Olot en Comú) va obrir el debat: «Cal canviar les inèrcies del passat». Va proposar adequar els preus dels espectacles als nivells de renda dels veïns. També va demanar l'estudi cas per cas de la situació dels productors que van a les fires.

La CUP va demanar per si es podia abstenir pel que fa als ?preus de la cultura. La seva portaveu Anna Descals va demanar bonificacions per als productors locals. Va apuntar que per tenir més informació mantindran una reunió amb els tècnics de promoció.

Pere Gómez (ERC) va exposar: «Tenim clar que les activitats socials s'han de subvencionar i l'Ajuntament pensem que fins i tot té l'obligació de fer-ho». Va demanar un estudi sobre els resultats de les fires en la promoció de la ciutat.

«El que no tindria sentit és que els expositors de la Fira de Sant Lluc haguéssim de pagar tota la despesa de la fira», va raonar Estanis Vayreda (regidor de Promoció per CiU).

Per la seva part, Josep Berga (regidor de Cultura per CiU) va assenyalar: No podem demanar la declaració de la renda a les persones quan vénen a comprar una entrada». Va avisar que a partir del criteri d'acabar amb el suport econòmic a la Cultura, acabaria -per exemple- la gratuïtat de les biblioteques.