Els passatgers gironins del TAV creixen un 9,3% i freguen el milió i mig el 2015

L'augment es produeix, en gran part, per la pujada d'un 14% dels usuaris d'alta velocitat entre Girona i Barcelona

16.01.2016 | 09:25
Una imatge d´arxiu d´usuaris a l´estació d´alta velocitat de Girona.
Una imatge d´arxiu d´usuaris a l´estació d´alta velocitat de Girona.

MÉS USUARIS El corredor del tren d'alta velocitat (TAV) entre Figueres, Girona, Barcelona, Saragossa i Madrid es referma com una de les línies de l'Estat amb més viatgers. En el tercer any de funcionament a les comarques gironines, el balanç global dels serveis de Renfe torna a ser positiu i marca el seu rècord històric. El trajecte Girona-Barcelona obté l'increment més important, mentre que Figueres no supera el resultat del 2013.

Més passatgers que mai a l'estació de Girona del tren d'alta velocitat (TAV). En el tercer any de funcionament de la línia del TAV a les comarques gironines, el resultat ha estat de rècord històric. Ara bé, no és el millor resultat de les dues estacions gironines: mentre els passatgers de Girona han superat tots els registres dels anys anteriors, els de Figueres han crescut respecte al 2014 tot i que no respecte al 2013. Tot i això, el balanç global del TAV a les comarques gironines torna a ser positiu en el tercer any de l'alta velocitat i el corredor de la frontera francesa a Madrid es consolida com una de les línies de l'Estat que obté més usuaris.

El passat 9 de gener, fa una setmana, va fer tres anys de l'estrena de l'alta velocitat a Girona i Figueres. Segons va detallar Renfe, en el tercer any de servei del TAV -del 9 de gener del 2015 al 9 de gener del 2016- les dues estacions gironines han fregat el milió i mig de viatgers (1.476.000 passatgers). Per tant, el 2015, per les parades de Girona i Figueres del TAV han passat un 9,3% més d'usuaris que el 2014 (llavors van tenir més d'1.300.000 viatgers). El 2013, les dues estacions gironines van superar -en el primer any de l'alta velocitat- els 1.200.000 passatgers. Així doncs, entre els tres anys, han sumat més de quatre milions de viatgers.

D'aquesta manera, es referma la tendència a l'alça del nombre d'usuaris gironins del TAV. L'increment del 2015 ha estat, en gran part, per la important pujada de viatgers entre Girona i Barcelona, ja que més de la meitat de passatgers gironins han utilitzat el TAV per aquest trajecte. Es tracta de 780.000 usuaris que el 2015 han fet ús dels serveis Girona-Barcelona d'Avant, un 14% més que el 2014. Pel que fa als viatgers entre Figueres i Barcelona, han arribat als 320.000, cosa que ha suposat un creixement del 9,2% respecte al 2014. Malgrat tot, no és el millor resultat del trajecte Figueres-Barcelona d'Avant, perquè el 2013 -en el primer any- va transportar més de 380.000 passatgers.

Més usuaris cap a Madrid

Un altre rècord del 2015 dels viatgers gironins del TAV s'ha registrat al recorregut entre Girona i Madrid. En el tercer any de l'alta velocitat, els serveis Girona-Madrid de l'AVE han tingut 120.000 usuaris, que són un 5,7% més que el 2014. Fins ara, el trajecte Girona-Madrid sempre s'havia situat al voltant dels 112.000 passatgers anuals.

En canvi, entre Figueres i Madrid els viatgers han arribat als 46.000; per tant, han augmentat un 3,2% respecte al 2014, tot i que no han superat el rècord del 2013. El cas és que en el primer any del TAV, el recorregut Figueres-Madrid de l'AVE va sumar més de 57.000 usuaris.

Finalment, pel que fa a l'únic trajecte intern de l'alta velocitat a les comarques gironines (Girona-Figueres), ha tingut 40.000 passatgers el 2015, que són un 13% més que el 2014. Tot i això, el rècord dels serveis Girona-Figures d'Avant va ser el 2013; llavors va registrar més de 41.000 viatgers.

Ara bé, les dades només són dels serveis de Renfe i no inclouen els trens d'alta velocitat de Girona i Figueres cap a França (operats per Renfe-SNCF).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cinc activitats per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc activitats per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinema, llibres, festes populars, premis i exposicions

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

La Diputació presenta cinc projectes a la convocatòria d´ajuts europeus Feder

La Diputació presenta cinc projectes a la convocatòria d´ajuts europeus Feder

Els programes, que s'han fet amb la participació de la UdG, consistoris i altres entitats, tracten...

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

L'equip de la productora fa diversos dies que enregistra imatges pels carrers d'aquest municipi

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

La segona fase de la remodelació del carrer dels Valls anirà des del carrer Sant Antoni fins a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema