Un total de nou càmpings de les comarques de Girona s'han situat entre els millors d'Europa després de ser distingits divendres a la ciutat alemanya de Stuttgart amb el prestigiós premi Best Camping 2016. Aquest premi l'atorguen les associacions d'automobilistes ADAC (la que té més socis d'Alemanya amb més de 19 milions) i l'holandesa ANWB ( amb més de 4 milions de famílies associades).

En total, a Catalunya han rebut el guardó 18 càmpings i al conjunt de l'Estat espanyol s'han distingit tres més d'Alacant.

El Best Camping 2016 està onsiderat el premi més important d'Europa en aquest sector i suposa la concessió de la qualificació de 5 estrelles, la màxima puntuació, als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis.

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona compta en l'actualitat amb 75 associats i ofereix 119.308 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va destacar que aquests guardons "són la guia Michelin dels càmpings". També va destacar que "són un important reconeixement als esforços que duen a terme els equips dels establiments gironins i són essencials per atraure cada vegada més turistes alemanys".