Investiguen dos homes per conduir amb un permís fals a les comarques gironines

Es tracta de dos veïns de Celrà i Sils de 39 i 28 anys

18.01.2016 | 12:01

Els Mossos d'Esquadra investiguen dos homes de 39 i 28 anys, veïns de Celrà i Sils, com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic. El primer cas es va detectar el 28 de setembre de l'any passat a la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona. Un home de nacionalitat gambiana va demanar bescanviar el permís de conduir portuguès per l'espanyol. Després d'examinar-lo, es va determinar que el document era fals. L'altre cas es va detectar el 6 de gener d'enguany en un control d'alcoholèmia a l'N-II al seu pas per Fornells de la Selva. Els agents van aturar un vehicle i el seu conductor va mostrar un permís d'Hondures. Davant les sospites que era fals, els agents el van trametre al Grup de Recerca i Documentació que va confirmar que no era autèntic. També s'investiga aquest home per haver conduït sense tenir mai el permís de conducció.

Els mossos van tenir coneixement d'un possible carnet fals el 28 de setembre de l'any passat. Un home de 39 anys, veí de Celrà i de nacionalitat gambiana va demanar bescanviar el permís de conduir portuguès per l'espanyol. Després d'examinar-lo, es va determinar que el document era fals. Els mossos del Grup de Recerca i Documentació el van localitzar el 13 de gener i li van obrir diligències penals com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic.

El segon cas es va detectar la matinada del 6 de gener, durant un control d'alcoholèmia a l'N-II al seu pas per Fornells de la Selva (Gironès). Eren cap a quarts d'una quant una patrulla de mossos va aturar el conductor que va mostrar un carnet de conduir d'Hondures. Els agents el van examinar i van sospitar que es podria tractar d'un document fals. Per això ho van fer arribar als efectius del Grup de Recerca i Documentació que dos dies més tard van confirmar que el document havia estat falsificat. A més a més, el conductor també està essent investigat com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit per portar un cotxe sense haver tingut mai el permís de conduir. Es tracta d'un home de 28 anys, veí de Sils i nacionalitat hondurenya que té antecedents.

Tots dos van ser citats i passaran a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan siguin requerits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema