Les embarcacions d'esbarjo són les que més reclamen Salvament Marítim

Els vaixells de pesca i els bucs mercants requereixen menys assistències d'aquest cos

20.01.2016 | 07:13
Salvament Marítim arrossegant una embarcació d´esbarjo

Els centres de Salvament Marítim de Barcelona i Tarragona van coordinar 646 actuacions durant el 2015 a la costa catalana, una xifra que suposa un augment del 14,4% respecte a l'any anterior, segons ha informat el Ministeri de Foment. Així, es van dur a terme les tasques de rescat, assistència o recerca a 1.715 persones, que representa un 12,4 més que el 2014. Per centres, el de Barcelona -que inclou les actuacions a la costa gironina- va atendre 529 emergències, amb 1.333 persones involucrades, mentre que el de Tarragona va atendre 210 casos, amb 382 persones. Els dos centres van atendre 658 emergències relacionades amb el salvament marítim, 66 amb la seguretat marítima i 15 amb la protecció del medi ambient marí.

El total dels vaixells implicats va ser de 560, dels quals 466 van correspondre a emergències relacionades amb embarcacions d'esbarjo, 16 a bucs mercants i 48 a pesquers. Els 30 casos restants van estar relacionats amb altres tipus de vaixells o artefactes flotants.

En el conjunt de l'Estat, Salvament Marítim va coordinar el rescat de 15.566 persones en un total de 5.462 actuacions, que suposa un increment del 8% amb relació al 2014. La majoria de les actuacions, concretament 4.437, van estar relacionades amb el salvament de vides al mar, 669 intervencions més van ser dirigides a garantir la seguretat marítima i les 356 restants relacionades amb la protecció del medi ambient marí.

A més, Salvament Marítim també va coordinar l'any passat l'assistència de 6.955 persones procedents de 505 pasteres. D'aquestes, els efectius de Salvament Marítim van rescatar un total de 4.232 persones, que van ser traslladades a ports de l'Estat. La resta van ser rescatades per mitjans marroquins i traslladades al Marroc.

Les actuacions

Les actuacions de Salvament Marítim són del més variat a la província, des de buscar persones que surten a navegar amb caiac o tripulants que cauen a l'aigua des del vaixell, com col·laborar en la retirada d'embarcacions i altres elements enfonsats al mar o fer d'apagafocs, com a finals de desembre, quan prop de la costa de Cadaqués, van haver de rescatar tres passatgers del iot holandès Fairwook, el qual es va cremar completament perquè va ser impossible extingir les flames.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema