Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Campdevànol, ERC, CUP i MES, han presentat una instància a l'Ajuntament, en la qual demanen informació sobre l'aturada de les obres de l'escola nova, als terrenys de can Ribalaigua. Més en concret, han demanat l'estudi geotècnic dels terrenys i el paper del Departament d'Ensenyament en les despeses de l'adjudicació de l'obra. La idea de l'oposició és contribuir a desencallar l'obra i fer que s'acabi com més aviat millor.

Per la seva part, l'equip de govern ha indicat que tot el que saben ells ho sap l'oposició. Han recordat que els grups de l'oposició formen part de la comissió de seguiment de l'escola.

De moment, Joan Manso (alcalde de Campdevànol per CiU) ha demanat reunir-se amb la nova consellera d'Educació, Meritxell Ruiz, i també amb el president, Carles Puigdemont. Vol explicar-los la situació de les obres de l'escola, aturades des del 9 de novembre de l'any passat.

Aquell dia, l'Ajuntament de Campdevànol va informar de la paralització de les obres de l'escola pel fet d'haver detectat fuel (barreja d'hidrocarburs) al subsòl del solar, en el qual feien les obres.

Va precisar que l'aturada de les obres havia estat ordenada per Infraestructures de Catalunya (GISA). Segons van informar, l'origen dels derivats del petroli és l'activitat desenvolupada al solar per l'empresa Comercial de la Forja, SA, en el passat. Aquesta empresa -en el seu moment- va cedir els terrenys, perquè es pogués fer l'escola i després l'Ajuntament els va cedir al Departament d'Ensenyament.

Quan va conèixer l'activitat industrial al solar, l'Ajuntament va demanar que s'assegurés de l'absència d'elements contaminants que poguessin perjudicar la futura activitat docent.

Per tal de complir la demanda del municipi, l'empresa adjudicatària va iniciar la descontaminació parcial del solar. Van treure les terres contaminades i n'hi va posar de noves. Tot i això,van haver d'aturar les obres i no se sap quan les reprendran.