El fins ara president comarcal d'Unió Democràtica de Catalunya a la Garrotxa, Joan Casas, ha deixat els partit. Casas és alcalde de Sant Feliu de Pallerols i membre del Consell de Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa, on es fa càrrec de l'àrea de Benestar Social. Joan Casas era president d'Unió Democràtica de Catalunya a la Garrotxa des del 30 de juliol del 2015, quan va prendre el relleu a Joan Cañada. A les eleccions del 27 de setembre, va ser el número 6 d'Unió per Girona.

Sobre Demòcrates de Catalunya, ha apuntat: "No dic que no ni que sí militaré a Demòcrates de Catalunya. S'ha definit: "He estat i sóc un catalanista". Ha recordat: "Vaig treballar per la recuperació de l'aplec de la sardana, sempre he cregut en el catalanisme i sóc un independentista moderat".

Amb la sortida de Joan Casas, Unió Democràtica ha quedat sense representació a les organitzacions polítiques de la Garrotxa. Els cinc antics representants d'Unió al Consell Comarcal: Joan Casas (Sant Feliu de Pallerols), Josep Maria Cros (les Preses), Mar Roca (Olot), Núria Zambrano (Olot) i Jordi Alcalde (Olot) han format un grup independent que treballa amb els 9 representants de Convergència Democràtica de Catalunya.

Pel que fa a l'Ajuntament d'Olot, Mar Roca i Núria Zambrano s'han quedat a l'equip de govern de CiU-PSC en el paper d'independents i Jordi Alcalde s'ha fet de Demòcrates de Catalunya i també s'ha quedat a l'equip de govern de CiU-PSC.

Sobre la decisió, Casas ha explicat: "Vull encarar la vida política al meu poble d'una manera especial". Ha prosseguit: "Penso fer un pas enrere i dedicar-me més als temes personals". Ha considerat: "Ara, tinc compromisos a l'equip de govern del poble que penso complir". Ha definit: "Jo sóc dels crec en la democràcia, crec en l'esperit que cadascú pugui tenir la llibertat de la ideologia que més li convingui". Ha oposat: "Per sobre de tot, hi ha uns treballs en comú; tots plegats treballem per tirar endavant un poble i per fer un país". Ha indicat que els resultats de les eleccions no li han suposat un canvi ideològic i també ha assenyalat que ja havia pres la decisió de sortir del partit abans dels darrers comicis.

Casas havia publicitat un compromís dels antics representants d'Unió al Congrés de Diputats. Eren Josep Antoni Duran i Lleida, Josep Sánchez Llibre i Montserrat Surroca. El grup d'Unió va presentar una esmena als pressupostos de l'Estat per l'import del 500.000 €. La petició és fer un Centre d'Interpretació de la Faràndula Local a Sant Feliu. Casas assenyala que demanarà als diputats de Democràcia i Llibertat i d'Esquerra Repúblicana de Catalunya que treballin per tirar endavant la demanda d'Unió.

Casas és conegut pel seu compromís amb el Benestar Social. Des de fa temps promou una residència geriàtrica al seu poble i és el representant del Consell Comarcal de la Garrotxa al Consorci de Benestar Social.

"En la meva opinió -ha considerat-, s'ha fet molt en serveis socials, però se'ls ha de donar un impuls important". S'ha mostrat partidari d'evitar les retallades en temes com sanitat i educació.

Ha avançat que preveu demanar una reunió amb la nova consellera de Benestar Social, Dolors Bassa. La temàtica de la trobada -segons ella- tractarà sobre el Benestar Social a la Garrotxa i a Sant Feliu de Pallerols.

Casas -en les dècades que fa que és en política- ha fet moltes reunions destinades a millorar els ajuts socials i a fer un geriàtric al seu poble.