Si fa una setmana Girona vivia la nit de gener més càlida en 132 anys, set dies després la situació s'ha capgirat. Les temperatures ara han tocat fons i, per tant, s'han situat als nivells més propis d'aquesta època de l'any. El meteoròleg gironí Gerard Taulé explica que tant la tramuntana com l'aire sec (amb humitats que no han superat el 75% al centre de Girona) han fet baixar les temperatures als afores dels pobles i a les ciutats de les comarques gironines. Segons Taulé, les últimes temperatures han estat baixes per l'època de l'any, sobretot a les cotes baixes (més que a les cotes altes, on bufava el vent).

És per això que el diumenge es va registrar a l'observatori de les Deveses de Salt la temperatura mínima més baixa des del febrer del 2012. El cas és que al febrer de fa quatre anys, la mínima llavors va ser d'11 graus negatius, mentre que el diumenge es va situar als 10 graus negatius. Exactament la mateixa mínima que, segons Taulé, es va registrar -també diumenge- als afores de Llagostera. De fet, les temperatures van caure al conjunt de la demarcació de Girona. Un altre dels municipis gironins amb una mínima baixa el diumenge va ser Vilobí d'Onyar, amb 8,9 graus negatius. També Fornells de la Selva amb 7,8 graus negatius, l'estació meteorològica de Sant Daniel de Girona amb 7,1 graus negatius i l'observatori de les Hortes de Santa Eugènia de Girona amb 7 graus negatius.

A Sarrià de Ter la mínima va caure als 4,4 graus negatius, mentre que als Àngels (a 406 metres) va pujar fins als 2 graus positius. Ara bé, pel que fa a la màxima, Taulé destaca que el sol ha afavorit que la temperatura pugés. Segons el meteoròleg gironí, la màxima de diumenge va ser superior a la de dissabte. Per exemple, el diumenge, la temperatura màxima va arribar a Sant Daniel de Girona als 14,4 graus, a Salt als 13,3 graus i a Sarrià de Ter als 12,6 graus.

Tot plegat ha estat en un mes en el qual, de moment, la temperatura mitjana del gener del 2016 s'està situant com un dels més càlids a Girona (per no dir el rècord des que hi ha dades climàtiques).