La Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona va entregar dilluns al vespre el XVI Premi Pirineus per a la Interconnexió elèctrica França-Espanya a la nova línia d'alta tensió entre els dos estats. Segons la institució, aquest és «un pas cap a una Europa més integrada des del punt de vista energètic».

El guardó es va lliurar en el marc del sopar anual de la Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, que va reunir els 250 líders francesos o francòfons més influents de Catalunya. Interconnexió Elèctrica França-Espanya és una aliança formada per les empreses de gestió de la xarxa de transmissió d'electricitat a l'Estat espanyol, Red Eléctrica de España (REE) i la Réseau de Transport d'Electricité (RTE).

Aquesta organització es va crear per tal de gestionar la construcció d'una nova línia d'alta tensió entre els dos països veïns, amb l'objectiu de duplicar la capacitat d'intercanvi i l'augment de la seguretat, l'estabilitat i la qualitat del subministrament elèctric dels dos països, segons informava Equinox Radio Barcelone. El mateix mitjà destacava que la cooperació entre les administracions espanyola i francesa va permetre posar en marxa la línia de 64,5 quilòmetres entre Santa Llogaia d'Àlguema -a l'Alt Empordà- i Baixàs.