La Policia Local de Cassà de la Selva ha posat 61 multes per infraccions a propietaris de gossos d'entre el total de 151 controls desplegats expressament per sancionar als amos que incompleixen la normativa de tinença d'animals. Les 61 infraccions es reparteixen entre 23 propietaris de gossos, cosa que significa que alguns dels ciutadans multats incomplien diversos punts de la normativa o disposaven de més d'un animal que no actuava d'acord el reglament vigent.

Els agents policials han desplegat els dispositius tenint en compte les zones més conflictives denunciades pels ciutadans durant la Campanya Buscatifes, dedicada a sensibilitzar els propietaris de la necessitat de reduir els excrements d'animals a la via pública i que es va acabar fa un mes.

De fet, la majoria de les sancions s'han posat a zones prèviament detectades com a crítiques pels voluntaris de la campanya, segons informen des de l'Ajuntament de Cassà.

A banda de sancions per no recollir els excrements d'animals a la via pública, també s'ha multat a ciutadans que tenien gossos potencialment perillosos sense llicència administrativa o no tenien l'animal de companyia inscrit al cens municipal d'animals.

Tal i com s'ha anat recordant durant la Campanya Buscatifes, les multes imposades per no recollir els excrements tenen un import de 300 euros.

L'alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, ha avançat que «continuarem sancionant als propietaris d'animals que incompleixin la normativa de tinença d'animals i especialment la recollida del excrements de la via pública, ja que és un problema que encara no hem resolt del tot».