Castellfollit canvia el destí dels ajuts per rebaixar l'ajuntament

Acabats els litigis, necessita els diners per acabar els interiors del nou edifici consistorial

20.01.2016 | 07:13

L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca, en un dels seus darrers plens, va aprovar per unanimitat demanar el canvi de destí d'una subvenció de 60.000 € de la Diputació de Girona destinada a rebaixar una planta l'edifici de l'Ajuntament. El ple demana que l'ajut serveixi per poder acabar el que falta de l'edifici de l'ajuntament.
Els arguments de l'Ajuntament són que l'origen de la petició estava en la necessitat d'adequar l'ajuntament a les Normes Subsidiàries. Llavors la corporació mantenia un llarg litigi amb els propietaris de la finca veïna. A més, hi havia una sentència ratificada pel TSJC que exigia adequar l'edifici als determinis de les normes subsidiàries. Això no obstant -segons l'acord de ple-, l'Ajuntament va dictar una interlocutòria. La disposició enmig del procés va suposar arxivar la sentència.
El motiu havia estat l'admissió d'un conveni entre les parts litigants. En base a aquest acord, la part actora (els propietaris del costat de l'ajuntament) havien renunciat al compliment de la sentència. Els van haver de compensar amb 175.000 €. El conveni va posar punt i final a un litigi de 7 anys.
Lliure de càrregues judicials, l'Ajuntament (renovat al maig del 2015) vol activar l'edifici consistorial. Per fer-ho ha d'acabar els detalls. Es tracta de moltes coses petites dins del conjunt d'un edifici de consideració. És a dir, els detalls representen una suma important.
Per tal d'afrontar-la, ha renunciat a ajuts del pla FEDER. Són subvencions que han de ser compensades en un 50% pels ajuntaments. També ha reclamat els rescats dels avals de l'anterior empresa contructora i del gavinet d'arquitectes.
Amb els diners del rescat, ha encarregat un projecte de finalització als serveis tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa. El nou projecte ha de preveu acabar els interiors i posar-hi la climatització.
La previsió és que l'edifici pugui entrar en servei abans del 2017. Encara fa falta la planta soterrani, on està previst fer-hi un espai de recepció turística. L'edifici està a l'entrada del barri antic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema