Dipsalut paga gairebé 5.000 euros per un informe del cas dels màsters d'Esade

Corominas explica que el document encarregat valora que no s'han de diferenciar els treballadors eventuals dels fixos

21.01.2016 | 07:20
Dipsalut paga gairebé 5.000 euros per un informe del cas dels màsters d'Esade

La investigació a la Diputació de Girona pels pagaments de quatre màsters d'Esade ja s'ha donat per tancada. L'Organisme de Salut Pública de la corporació, Dipsalut, ha conclòs que podia destinar als càrrecs de confiança la mateixa formació que a la resta de la plantilla. Ara bé, per arribar a aquesta resolució, Dipsalut ha pagat gairebé 5.000 euros per un informe d'un catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que ha valorat que els treballadors eventuals no s'han de diferenciar dels fixos. D'aquesta manera, la institució de Salut Pública ha donat per acabat l'expedient que va obrir el passat agost per determinar si aquesta despesa dels màsters fets per càrrecs de confiança s'ajustava a la normativa.

El president de Dipsalut, Josep Maria Corominas, va presentar al Consell Rector de desembre de la institució que lidera un informe del catedràtic de Dret Constitucional de la UPF Rafael Jiménez Asensio. Llavors, Corominas va explicar que Jiménez Asensio havia elaborat el document encarregat amb la jurisprudència «més actual» i que havia conclòs que el dret a la formació és igual tant per als empleats eventuals com per als funcionaris. L'anunci de Corominas al Consell Rector de Dipsalut -que no és una reunió oberta al públic- va arribar ahir al ple de gener de la Diputació de Girona perquè, al torn de precs i preguntes, el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va qüestionar com Dipsalut havia decidit resoldre la investigació pel cas dels màsters.

Salellas va criticar que s'hagi pagat un informe, que ha costat 4.840 euros (IVA inclòs), a un catedràtic de la UPF per arribar a una conclusió. En canvi, Corominas va defensar l'encàrrec de l'informe, ja que va qualificar-lo de «necessari» per «reforçar» el document elaborat pels tècnics de la Diputació sobre el mateix cas. També va detallar que la resolució de l'expedient ha apuntat a «dos vessants».

D'una banda, segons Corominas, s'ha determinat que els tràmits pels pagaments dels màsters s'han fet seguint «tots els requisits legals». De l'altra, va destacar que l'informe «específic» de Jiménez Asensio ha permès establir que Dipsalut podia destinar les «partides pressupostàries adients» a la formació dels càrrecs de confiança perquè -com va explicar Corominas- el catedràtic ha valorat que el dret a la formació ha de ser el mateix entre els treballadors eventuals i els fixos. Malgrat tot, Salellas va considerar que s'ha ofert més als càrrecs directius que a la resta de la plantilla.

Tres mesos d'investigació

El cas dels pagaments de quatre màsters d'Esade va començar el passat 31 d'agost, quan Dipsalut va obrir un expedient per la formació rebuda per un alt càrrec i tres més de confiança en els dos últims mandats de la institució. Del 2007 al 2011, sota la direcció de Josep Marigó, Marc Alabert -que llavors feia de gerent- i Natàlia Alcaide -que ocupava la secretaria de Presidència- van cursar el màster en direcció pública «Executive Master in Public Administration», impartit des d'Esade-Universitat Ramon Llull. Entre el 2011 i el 2015, sota la direcció de Corominas, Jordi Brunet -que feia de gerent de Dipsalut- i Àfrica Masó -com a coordinadora de Presidència- van cursar el mateix màster.

Abans que hi hagués l'expedient, una auditoria de l'exercici del 2013 de Dipsalut ja qüestionava una despesa de 19.600 euros en màsters de direcció. Ara, després de tres mesos d'investigació, la Diputació ha valorat que l'informe encarregat al catedràtic «ratifica l'opinió» de la presidència de Dipsalut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas.
La CUP critica que el Consorci de la Costa Brava «s'excusi» amb la falta de personal

La CUP critica que el Consorci de la Costa Brava «s'excusi» amb la falta de personal

La formació considera que el pla d'acció de l'ens «arriba tard» i lamenta que «continuï sense...

Aquest any es diagnosticaran 4.008 nous casos de càncer a les comarques gironines

Aquest any es diagnosticaran 4.008 nous casos de càncer a les comarques gironines

El tumor colorectal serà el més freqüent en els dos sexes i el de pulmó es manté com el més letal

Els impagaments dels estudis a la UdG augmenten un 253% en quatre cursos

Els impagaments dels estudis a la UdG augmenten un 253% en quatre cursos

Segons l'informe anual del síndic de greuges, 70 alumnes no van pagar les seves matrícules el curs...

Deneguen tornar la categoria salarial als conductors d´ambulància

Deneguen tornar la categoria salarial als conductors d´ambulància

Considera que el preacord del sindicat amb l'empresa (TSC) és vàlid encara que no s'hagi ratificat...

Recolliran els recursos per a malalts de càncer en un mapa

Recolliran els recursos per a malalts de càncer en un mapa

La UdG i l'Oncolliga sumen esforços per identificar les seves necessitats i donar-los eines per...

El Consorci de la Costa Brava atribueix les «mancances» a la falta de personal

El Consorci de la Costa Brava atribueix les «mancances» a la falta de personal

L'entitat aposta per duplicar la seva plantilla per corregir els incompliments detectats per una...

Enllaços recomanats: Premis cinema