Nou atropellament mortal a la ciutat d'Olot. Pocs minuts abans de la mitjanit de dilluns, un veí de la població va morir després que un cotxe el va envestir quan es dirigia cap a l'estació d'autobusos de la ciutat. La víctima mortal es deia Robin Enrique R.L i era veí d'Olot, tenia 47 anys i era d'origen colombià. Malgrat els intents dels serveis d'emergències i la Policia Municipal per salvar-li la vida quan van arribar al carrer Bisbe Lorenzana, no van poder-lo remuntar. Per la seva banda, el conductor del cotxe va donar negatiu a la prova d'alcoholèmia.

Els fets es remunten cap al voltant de tres quarts de dotze de la matinada de dilluns quan, segons testimonis, la víctima, que vivia al carrer Bonaire, al barri vell d'Olot, va sortir amb molta pressa cap a l'estació d'autobusos del carrer Bisbe Lorenzana. Va creuar la via a unes desenes de metres de l'estació de busos cap al carrer Onze de Setembre, fora del pas de vianants. Quan travessava, segons testimonis, anava corrents i va topar amb el cotxe que conduïa un jove. El noi va donar negatiu a la prova d'alcoholèmia que li van fer poc després del sinistre. Fonts policials van indicar que la velocitat no havia estat el principal factor dels resultats de l'accident.

El lloc on va anar a parar el cos -segons els senyals- la separació entre la vorera i la calçada sí que podrien haver estat transcendentals en la fatalitat. El cap de la Policia Municipal, Ignasi López, va lamentar el cúmul de circumstàncies de l'accident mortal: poc trànsit a la nit, creuar la calçada fora del pas de vianants i una mala caiguda.

Només de tenir lloc el sinistre, la Policia Municipal va intentar reanimar l'accidentat amb el desfibril·lador que hi ha a la l'Estació. Els serveis d'emergències mèdiques també ho van provar amb els aparells de les ambulàncies però no ho van aconseguir. El fatal atropellament es va produir, segons va apuntar Olot Televisió, després d'una discussió amb la seva parella. La dona va marxar de casa i li va dir que agafaria el bus. L'home va voler-la seguir i en travessar es va produir l'atropellament.

Amb la mort del veí d'Olot ja són cinc les víctimes d'accidents de trànsit mortals que hi ha hagut a la província des de principis d'aquest any.

Tres atropellaments fatals

El sinistre mortal eleva els índexs de sinistralitat a la ciutat Olot. Es tracta del tercer mort per atropellament en pocs mesos. El més recent fins aquest dilluns es remuntava al 10 de desembre i va acabar amb la vida d'Albert Pujol de 70 anys. Va morir al Trueta dos dies després d'un atropellament que va tenir lloc a l'avinguda Santa Coloma, prop de la plaça Illa de Pasqua. L'altre atropellament es remunta al 27 de novembre de 2015 quan Antoni Agramunt de 68 anys va morir després de ser envestit per un cotxe quan creuava el pas de vianants de la rotonda de la carretera de la Canya d'Olot.