Els interins tenen fins al 23 de març per entregar el certificat de penals

Ensenyament prorroga
el termini per les cues i la dificultat per tramitar el document a Justícia

20.01.2016 | 07:13

Els problemes per tramitar la certificació negativa del Registre Central d'Antecedents Penals al Ministeri de Justícia, imprescindible per inscriure's a la borsa de treball d'interins, ha fet que el Departament d'Ensenyament prorrogui el termini fins el 23 de març. Els sindicats ho havien demanat arran de les llargues cues que hi ha des d'aquest dilluns a la Gerència del Ministeri, al carrer Garcilaso del barri de la Sagrera de Barcelona.
En un comunicat, ahir Ensenyament va recordar que el termini només s'amplia pel que fa a aquesta certificació, ja que el període per presentar la sol·licitud per entrar a la borsa es tancarà el 8 de febrer tal com estava previst -es va obrir dilluns- i que el temps per presentar la documentació és de deu dies hàbils a partir del dia que es tramita la sol·licitud.
El govern espanyol va aprovar que tot el personal que vulgui treballar amb menors ha de presentar el nou document que certifiqui que no tenen antecedents penals relacionats amb violència o abusos sexuals. Com que fins a principis de març el govern espanyol no està obligat a posar en marxa el Registre Central de Delinqüents Sexuals, els afectats han de demanar el certificat d'antecedents penals generals, que inclou altres tipus de delictes.
L'oficina de Barcelona, l'única de tot Catalunya, donava uns 400 números diaris abans de Nadal per a tots els tràmits; però ara atén entre 800 i 1.000 persones diàries només per antecedents penals, ja que ha afegit dos funcionaris més -segons va explicar el Ministeri. No obstant això, només obre als matins, i això genera llargues cues de fins a 200 persones des de la matinada i que poden durar fins a set hores. Alguns afectats han hagut de tornar un altre dia per ser atesos.
Aquest col·lapse també té efectes en els gestors que van a Justícia a tramitar altres documents. Teòricament, aquests tràmits també es poden fer per internet, però segons els interessats el web està col·lapsat. En canvi, el Ministeri afirma que el web funciona bé però requereix que els usuaris compleixin determinats requisits tècnics i tinguin el DNI electrònic.

Queixes dels sindicats
Els sindicats UGT i CCOO s'han queixat de la situació. UGT va demanar fa un mes que el certificat només s'hagi d'entregar quan el professor sigui cridat a treballar, i no quan s'inscrigui a la llista de suplents. I CCOO denuncia que el registre d'antecedents penals inclou altres delictes a banda dels sexuals, cosa que podria vulnerar la privacitat dels professionals afectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

Enllaços recomanats: Premis cinema