Dos joves de 21 anys han ingressat a presó per vuit robatoris amb força en establiments i domicilis d'Olot. Es tracta de dos indivus de nacionalitat marroquina i veïns de Barcelona i Olot reincidents. Acumulen una quinzena d'antecedents policials sobretot per robatoris amb força. Els Mossos els han detingut com a presumptes autors d'un delicte d'usurpació i desobediència als agents de l'autoritat. A més, a un d'ells se'l relaciona amb tres delictes contra el patrimoni i a l'altre, amb cinc.

Els fets es van iniciar el passat 9 de gener quan la Policia Local d'Olot va detenir dos homes que dorminen en un domicili d'Olot i que es van resistir. Una veïna els va avisar de la intrusió i els agents els van detenir. Paral·lelament, els Mossos tenien oberta una investigació per esbrinar l'autoria de diversos robatoris contra el patrimoni a Olot des de l'estiu passat.

Arran de la detenció de la Policia Local, els agents van relacionar els detinguts amb diversos robatoris. Concretament, entre juliol i desembre de 2015 es van produir cinc robatoris: una perruqueria, un basar xinès, un centre de teràpies de salut, un establiment del carrer Proa i una botiga de motos. En aquests robatoris el lladre va sostreure un botí valorat en més de 8.600 euros. Per tot això, els Mossos van tornar a detenir el 13 de gener el veí de Barcelona com a presumpte autor dels cinc robatoris.

D'altra banda, entre el 5 i 9 de novembre, va haver-hi tres robatoris més: en una empresa i en dos domicilis. Gràcies als indicis, van determinar que l'autor dels fets seria un sol home. La investigació va acabar amb la detenció de l'altre home, el veí d'Olot.