Luis César Suanzes Bruguete és el nou Comissari Coordindador de Fronteres Terrestres de la Policia Nacional a Girona. Des de la Jonquera relleva en el càrrec a Francisco Pamplona que ara és el nou cap provincial d'operacions de la comissaria de Girona.

Suanzes en el seu acte de presentació ha posat com un dels seus màxims objectius la lluita contra el terrorisme gihadista. Ha assegurat que la col·laboració amb les autoritats franceses i cossos de seguretat del país gal i les d'Espanya són claus per aquesta lluita.

A banda, Suanzes ha destacat que ell continuarà amb la tasca del seu predecessor que passa per continuar donant atenció al ciutadà, la vigilància de les fronteres per evitar immigració il·legal, el tràfic d'éssers humans, la lluita contra el crim organitzat i la delinqüència itinerant, entre altres.

Suanzes té 59 anys i té una llarga trajectòria dins del cos de la Policia Nacional,. Destaca la seva tasca en Unitats d'intervenció policial Saragossa, d'on és fill.

En l'acte que ha tingut lloc aquest migdia a la seu de la Policia Nacional de la Jonquera hi han estat presents diversos representants dels cossos de seguretat de l'Estat, els Mossos d'Esquadra, Policia Local i diverses autoritats.