El Pla de l'Estany sol ser una comarca molt tranquil·la pel que fa a fets delictius però darrerament hi ha hagut un increment dels robatoris en habitatges i empreses de la zona. Per aquest motiu, tant des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra Banyoles com des de diversos ajuntaments alerten d'aquest petit increment de fets.

Amb tot, fonts del cos policial, asseguren que no hi hagut un creixement desorbitat que es pugui qualificar en cap de cas d'onada de robatoris sinó que hi ha hagut alguns casos darrerament que han fet pujar l'estadística.

Des de l'ajuntament de Porqueres per exemple han utilitzat les xarxes socials per fer difusió de consells que els Mossos d'Esquadra també donen per tal d'evitar robatoris i furts a la zona.

D'entrada se sol·licita la col·laboració ciutadana perquè si es detecta quelcom estrany o sospitós no es dubti en trucar al telèfon d'emergències 112. I també si es detecta per exemple un vehicle al carrer o algú del qual no es refien, s'alerti a la policia per tal que vagin a fer les comprovacions pertinents.

Davant d'aquest increment de robatoris s'aconsella que es tanqui bé l'habitatge o l'empresa quan no hi ha ningú a dins. I és que com es veu en molts casos, els lladres per poder obrir utilitzen tornavisos o quelcom similar per forçar les obertures i poder accedir.

Un dels municipis que fa pocs dies s'han vist més castigats, tot i que l'increment és arreu de la comarca, és a Cornella del Terri on també s'alerta els veïns que s'avisi si veuen algun tipus d'activitat sospitosa. En les darreres setmanes en aquest municipi els lladres han entrat a robar en almenys dues empreses i dos habitatges.

En un dels casos, a Comercial Porqueres les càmeres de seguretat van poder captar tres assaltants accedint a una nau després de fer diversos butrons amb tenalles al sostre. Els lladres van robar els 400 euros.

Dos dies més tard a una altra empresa del poble, a Artigues Alimentació. Van entrar després de saltar una tanca i fer palanca en una de les portes; una vegada a dins van foradar una paret. Els Mossos van al darrere dels lladres.?En aquest cas no van aconseguir cap botí.