El Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot i Comarca començarà els actes del carnaval d'Olot el proper dissabte, dia 23 de gener. Els carnavals seran la primera celebració en l'any que l'entitat compleix cinquanta anys. L'elecció tindrà lloc al Casal Marià a les 20 hores.

Abans hi haurà una cercavila amenitzada pels Trenkabaketes del Pont i la colla els Titots. La passejada sortirà de la plaça del Carme.

Els nous reis succeiran els actuals: Montse Becerra i Manel Arias. Un cop, hagi tingut lloc l'elecció dels nous reis la festa continuarà amb un apat al restaurant la Deu.

Els actes principals del Carnaval d'Olot estan programats pels dies 12 i 13 de febrer. L'esdeveniment principal és la rua del dissabtem dia 13 de febrer.

Es tracta d'una desfilada que aplega més de 2.000 participants, els quals participen de comparses o damunt de carrosses.

En els darrers anys, el carnaval a Olot i la Garrotxa s'ha convertit en un esdeveniment social. La preparació dels vestits, de les carrosses, els apats i balls de disfresses tenen una part econòmica que contribueix a la dinamització del comerç i l'hostaleria a mitjans del mes de febrer.