Lorenzo Criado Toledo no està acusat pel cas de l´estafa bancària

22.01.2016 | 07:24

En relació amb l'article publicat diumenge 17 de gener en aquest diari titulat «Amenacen de renunciar als seus clients si l'Audiència no suspèn el judici» sobre el judici contra l'exdirector de la sucursal de Caja Madrid al carrer Emili Grahit i dos assessors immobiliaris acusats d'estafar immigrants es va publicar, erròniament, que el senyor Lorenzo Criado Toledo estava acusat quan, en realitat, només se l'havia citat a declarar en qualitat de testimoni.
Malgrat l'acusació particular havia formulat escrit d'acusació contra ell -la Fiscalia no acusa en aquest procediment-, la resolució d'apertura de judici oral no l'incloïa com a acusat. La secció tercera de l'Audiència Provincial va considerar que «no procedeix» citar-lo com a imputat tota vegada que «l'acusació contra el sr. Criado no va ser recollida en la resolució de transformació de diligències prèvies a procediment abreujat ni en la resolució d'apertura de judici oral». El judici contra l'exdirector de la sucursal i dos assessor immobiliaris, entre els que no es troba Lorenzo Criado Toledo, s'havia de celebrar dilluns passat però es va suspendre per donar temps a l'acusació particular a revisar una documentació relativa a uns expedients hipotecaris incorporats al sumari però que no havien pogut consultar.
L'acusació particular creu que els assessors immobiliaris captaven immigrants que volien adquirir una propietat i aquests acabaven suscrivint les hipoteques a la sucursal del carrer Emili Grahit perquè els concedia crèdits per valor superior a l'import necessari per comprar els pisos i pagar les despeses notarials, els impostos i les comissions. Segons l'acusació particular, aquest excedent de crèdit és el que presumptament s'estafava als immigrants a través d'un reintegrament bancari «que oscil·lava entre 5.000 i 40.000 euros» (fins i tot en algún cas més)».

La fiscalia no acusa
La fiscalia difereix d'aquest relat i no acusa en el procediment. En el seu relat de conclusions provisionals indica que en totes aquestes operacions «el nexe comú amb tots els denunciants» primer hi ha que contactaven amb els agents immobiliaris en busca d'un pis que comprar i una entitat que els financés la compra, després anaven a Caja Madrid «i allà firmaven el prèstec hipotecari (apertura de compte, assegurança, tarjetes, provisió de fons» i «firmaven també un reintegrament en efectiu», després anaven al notari.
El fiscal considera que no es pot demostrar que el director i els dos assessors s'apropiessin «de forma il·lícita i injustificada» dels reintegraments en efectiu, «ni consta» que el director «cobrés comissions per la concessió d'hipoteques».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema