L'Agència Catalana de l'Aigua vol donar un impuls decidit aquesta legislatura al pla d'usos dels embassaments amb l'objectiu d'oferir noves oportunitats de desenvolupament sostenible per al territori, en aquells àmbits i municipis que són propers a embassaments i zones de bany de conques internes a efectes de navegació i altres activitats: turístiques, culturals, esportives i lúdiques. Per això, des del 2014, l'ACA aposta per potenciar un nou enfocament en la gestió i en l'ús de les masses d'aigua navegables per estrènyer aliances amb el món local i alhora crear noves oportunitats de dinamització del territori.

El director de l'ACA, Jordi Agustí, va mantenir dimarts al matí una reunió de treball amb els alcaldes dels ajuntaments d'Osor, Joan Pla, Sant Hilari de Sacalm, Joan Ramon Veciana, i Susqueda, Joan Mercader, així com el gerent del Consorci del Ter, Ponç Feliu, la gerent del Consorci del Ter-Brugent, Raquel Fernández, i en representació del Consell Comarcal de la Selva, Quim Vivas, entre altres autoritats, amb l'objectiu d'impulsar un pla d'usos per a la totalitat del riu Ter.

Es tracta de la primera reunió de treball per analitzar plantejaments i propostes de cara a l'elaboració del pla d'usos per a la conca del Ter. El pla d'usos del Ter es desenvoluparà i s'implantarà en diferents fases que abastaran els embassaments de Sau, Susqueda, el Pasteral, així com la resta de la conca del riu Ter. La reunió de dimarts va ser la primera trobada per començar a analitzar propostes i a unificar esforços per formalitzar la seva elaboració i el seu desenvolupament. Aquesta iniciativa faria possible conferir una total coherència entre el conjunt d'activitats de la conca.