Un veí de Castellfollit busca finançament pel catamarà que es construeix ell mateix

El somni d'en Pepe Soto és poder fer-lo navegar fins a San Blas a Panamà

22.01.2016 | 15:15
Un veí de Castellfollit busca finançament pel catamarà que es construeix ell mateix

Construir-se el seu propi vaixell i fer-lo navegar fins a San Blas a Panamà. Aquest és el somni d'en Pepe Soto, un veí de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) que lluita contra el temps per poder fer-ho realitat. La construcció del catamarà l'està fent al pati de casa seva. Per aconseguir els diners, s'ha obert un procés de micromecenatge a través de la plataforma Tot Suma. Actualment té 489 padrins que han fet aportacions per valor de 7.660 euros. Amb aquests diners, ja podrà comprar les veles i els dos motors. Ara es vol arribar als 10.000 euros per adquirir l'equip electrònic de navegació. El termini per aconseguir els diners acaba d'aquí a 42 dies.

En Pepe Soto està construint el seu catamarà tot sol al pati de casa seva a Castellfollit de la Roca (Garrotxa). Està convençut que un dia podrà treure'l a navegar. El seu somni és portar-lo fins a San Blas (Panamà) i aconseguir creuar l'Atlàntic. Fa uns mesos que els metges li van diagnosticar una recaiguda d'un càncer i ha decidit centrar-se en el projecte del vaixell, conscient que la seva també és una lluita contra el temps.

La seva història es va donar a conèixer després que el programa 'El Foraster' de TV3 se'n fes ressò. I de moment ja ha aconseguit 489 padrins que han volgut fer aportacions d'entre 5 i 250 euros a través de la plataforma de micromecenatge Tot Suma. Aquest divendres s'havien recaptat 7.660 euros dels 10.000 que s'han fixat com a objectiu. Els primers 1.500 euros serviran per comprar les veles i els dos motors, un material indispensable per continuar endavant amb la construcció. La següent fita serà poder comprar l'equip electrònic de navegació.

Al web també s'hi poden llegir missatges dels padrins que animen en Pepe a fer realitat aquest somni i a seguir endavant. "Tots hauríem de tenir somnis tant forts com tu; ho aconseguiràs", escriu un d'ells. Persones de Bellver de Cerdanya, Barcelona, Terrassa, Tona i d'altres indrets han decidit aportar el seu granet de sorra a aquesta causa.

El termini per aconseguir els diners a través del micromecenatge finalitza d'aquí a 42 dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema