El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va convalidar l'acord subscrit entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany per a un millor aprofitament de les infraestructures de tractament de residus implantades al seus territoris. El document signat pels dos consells, i sobre el qual es van abstenir ERC i la CUP, estableix les bases per a una futura gestió conjunta de l'abocador comarcal del Clot de les Mules de Beuda; l'abocador comarcal de Puigpalter de Banyoles; la planta de compostatge d'Olot i les futures infraestructures de gestió conjunta de tractament de residus.

«Intentar contenir els costos de la gestió de residus sense dependre d'un tercer és un dels objectius d'aquesta col·laboració» va indicar Joan Espona (president del Consell Comarcal de la Garrotxa). Espona va definir l'acord de primer pas.

L'abstenció d'ERC va ser raonada pel seu portaveu, Narcís Feixas: «No deslliguem -va dir- el tema dels residus de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca».

Lluís Rubió (p0rtaveu de la CUP) va indicar que des de la perspectiva actual no es pot afrontar el problema. Va recordar que el receptor comarcal encara rep deu tones diaries.

Rubió va demanar per un redisseny de la política de residus. En aquest sentit, va plantejar el porta a porta. Es tracta d'un sistema que a la Garrotxa -en els darrers temps- no s'ha posat a la pràctica. De moment, el triatge comarcal és amb contenidors diferents.

És un sistema que ha reduït el nivell dels residus, però no el consideren suficient.