Un home de 77 anys ha resultat ferit de poca gravetat en ser atropellat aquesta tarda a Olot. Els Bombers de la Generalitat han rebut l´avís a un quart de set de la tarda i fins al lloc dels fets s´han desplaçat tres dotacions dels Bombers, una de la Policia Municipal d´Olot i una ambulància del SEM. L´atropellament s´ha produït a la cantonada entre el passeig de Barcelona i el carrer Nonet Escubós de la capital de la Garrotxa. La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l´Hospital d´Olot i Comarcal de la Garrotxa per fer-li les proves pertinents. Aquest incident arriba després que en menys de tres mesos han mort tres persones atropellades a Olot.

Aquesta setmana passada, l´Ajuntament d´Olot va anunciar que convocaria una junta local de seguretat arran dels darrers atropellaments mortals. El primer va ser el 10 de novembre del 2015, quan un home de 68 anys va ser envestit a la rotonda de Can Tresserras mentre creuava un pas de vianants pel conductor d'un cotxe que no el va veure en quedar enlluernat pel sol.

El 10 de gener, n'hi va haver un altre per causes similars. En aquest cas la víctima era un home de 70 anys que va creuar a l'avinguda Santa Coloma a l'alçada de la plaça de la illa de Pasqua i a prop del pas de vianants quan el conductor tampoc el va veure en quedar enlluernat pel sol. Totes dues víctimes van morir al Trueta, uns dies després de l'accident.

El tercer atropellament mortal es va produir el passat dilluns 18 de gener al centre d´Olot. Segons la versió dels testimonis, la víctima va travessar el carrer Bisbe Lorenzana i un vehicle el va atropellar. L´home, de 47 anys, va morir pràcticament a l´acte.

Arran d´aquests fets, el cap de la Policia Municipal d'Olot, Ignasi López, va reconèixer que les dades no eren positives i que caldrà seguir treballant per evitar nous accidents mortals. En aquesta línia, López va subratllar la necessitat d'insistir amb campanyes de conscienciació ciutadana perquè tant vianants com conductors actuïn amb responsabilitat. El cap de la Policia Municipal d´Olot va assenyalar que durant aquest any es farà una campanya sancionadora per conscienciar als conductors de l'obligatorietat de deixar pas als vianants en els espais senyalitzats.