Els Mossos d'Esquadra van detenir un home com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària, un altre de robatori i un altre de furt d'ús de vehicle. Tot això, sumat a danys, resistència a l'autoritat i desobediència als agents de la policia. L'home està acusat de robar un vehicle i fer cas omís a les indicacions dels Mossos d'Esquadra quan li van demanar que s'aturés en un control de carretera.

Els fets van passar el passat 20 de gener a quarts de sis de la tarda quan els Mossos d'Esquadra van saber que hi havia un vehicle sospitós de portar substàncies estupafaents que circulava per la carretera N-260, concretament en direcció a Llançà. En fer les comprovacions pertinents de quin vehicle era i qui n'era el seu propietari, van constatar que es tractava d'un automòbil robat el passat set de gener d'un concessionari de Perpinyà.

El fugitiu feia servir sempre el mateix modus operandi: anava a concessionaris de vehicles, s'interessava per algun dels turismes exposats i, quan li deixaven per provar-lo, aprofitava una distracció del venedor i fugia amb el turisme.

Una dotació de la policia catalana va observar el cotxe sospitós a la carretera N-260 a l'alçada de la cruïlla de la població de Vilajuïga i en direcció a Llançà. Segons el relat dels Mossos d'Esquadra, la patrulla va donar l'ordre al vehicle sospitós d'aturar-se, però aquest va fer cas omís a les indicacions dels agents de la policia catalana i enlloc d'aturar-se va accelerar. El sospitós va fugir temeràriament per dins de la població de Vilajuïga mentre posava en perill la vida de terceres persones, com els vianants que hi havia a la via, i també posava en perill els vehicles aparcats i el mobiliari urbà. En la seva fugida, el vehicle escapolit va envestir la patrulla policial, que li havia intentat barrar el pas infructuosament fins a dues ocasions en diferents controls de carretera.

El seguiment policial dels Mossos d'Esquadra va acabar després que el cotxe quedés aturat mig pujat en un marge després d'haver-se colpejat repetidament amb els ressalts d'un camí i s'hagués espatllat. Amb el turisme totalment impossibilitat per reprendre la fugida, el conductor arrestat va sortir corrent pel camp per intentar-se escapar dels agents que el van perseguir i finalment el van poder detenir i posar a disposició judicial.

El detingut és un veí de Roses de 52 anys i li consten diversos antecedents policials. L'arrrestat va passar el dia 11 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. El jutge, després d'analitzar el cas, en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.