A pocs mesos que es compleixin tres anys dels fets, la secció quarta de l'Audiència Provincial jutjarà de dilluns a divendres Antonio Alcaraz Sencianes, l'expolicia de Girona que va matar la seva cunyada i va intentar-ho amb la seva dona davant de les seves dues nebodes menors. S'enfronta a 43 anys de presó per un delicte d'assassinat, un altre d'assassinat en grau de temptativa i dos delictes de lesions psíquiques pel trauma provocat a les menors, que van presenciar el crim quan tenien 6 i 10 anys d'edat.

La sala ha programat una vista de cinc jornades pel gran volum de persones que han estat citades: 37 testimonis, 14 dels quals són agents de la policia local de Caldes i Mossos d'Esquadra, vuit perits de la unitat territorial d'investigació de la policia autonòmica, de la policia científica i del laboratori biològic, més una dotzena de metges i psicòlegs forenses, entre els quals hi ha els que van examinar l'acusat i els que van atendre les menors.

En el seu relat de conclusions provisionals, la fiscal del cas -Sandra Maria Fagil- sosté que el 28 de maig de 2013 l'acusat va anar a casa del seu germà a Caldes de Malavella, perquè sabia que allà hi trobaria la seva dona, a qui havien acollit perqué es trobava en procés de separació.

La fiscal considera que l'acusat va estar esperant davant del domicili que s'obrís la porta del garatge. Això va succeir a tres quarts de nou del matí i, tan bon punt la porta va quedar oberta, ell va pujar amb el seu cotxe per la rampa, va entrar al garatge i es va amorrar al vehicle on hi havia la seva dona i les seves nebodes.

Seguidament, va baixar del cotxe i en veure aparèixer la seva cunyada la va degollar amb un ganivet de 25 centímetres, malgrat que aquesta el va advertir que les nenes eren presents. A continuació, es va girar cap a la seva dona, que havia baixat del cotxe amb les petites, i li va clavar dues ganivetades per després tornar a apunylar la seva cunyada fins deixar-la morta al terra del garatge.

La dona del processat intentava contenir l'hemorràgia tapant-se amb les mans la ferida i va suplicar-li que la portés a l'hospital. Ell va accedir i va portar-la fins a l'hospital Santa Caterina de Salt, deixant les dues nenes petites que ho havien presenciat tot al domicili de Caldes.

En el seu escrit de qualificació provisional la fiscal considera que l'assistència mèdica que va rebre la dona d'Alcaraz Sencianes va ser essencial per poder salvar-li la vida. No obstant, assegura que durant tot el trajecte no va parar de dir-li que "tot això és culpa teva, mira què m'has fet fer".

El mateix dia dels fets, la policia va detenir l'agressor i, des d'aleshores, no ha sortit de la presó. La fiscal li imputa quatre delictes per als quals demana 43 anys de presó i el pagament de 280.000 euros en concepte de responsabilitat civil (120.000 euros per al marit de la víctima mortal, 100.000 euros per a les nenes, 20.000 euros per als pares i 20.000 euros per les lesions). La primera acusació particular, Samuel García-Quintas, comparteix la petició de la fiscal però eleva la responsabilitat civil a 320.000 euros en reclamar també per a l'exdona. La segona acusació particular, Manel Mir -que representa l'exdona de l'agressor-, demana tretze anys de presó. La defensa, Francesc Xavier López Vegas, sol·licita 10 anys de presó per l'homicidi de la cunyada i tres i mig de presó per lesions a l'exdona, amb els atenuants de confessió, transtorn mental i reparació del dany.