«Entre avui i demà», va anunciar l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), a la compareixença d'ahir, hi haurà una reunió entre els responsables de la seguretat viària d'Olot. Corominas va precisar que la trobada és diferent a la Junta Local de Seguretat que han demanat, i que faran més tard. A la Junta Local de Seguretat, a més dels representants locals, hi haurà representants de la Generalitat i dels cossos policials de l'Estat.

Sobre la immediata reunió i més local, l'alcalde va exposar: «Serà una reunió per analitzar els darrers atropellaments i les seves conseqüències».

Va considerar:?«Les dades s'han d'analitzar en un període més llarg, perquè és veritat que ara -des del mes de novembre- ens han passat coses i coses molt greus, per més que tinguin determinades explicacions». Hi ha hagut 3 atropellaments mortals i el diumenge, dia 24, un de lleu.

Corominas va prosseguir: «Penseu que no volem menystenir gens les coses que han passat». Segons l'alcalde, una anàlisi àmplia dels esdeveniments ha de suposar un increment de les mesures de seguretat.

«Ha d'anar més enllà de les que ja anàvem fent», va precisar. Segons ell, «hem de millorar la seguretat en base al coneixement del fet que una part important de la seguretat té a veure amb els ciutadans».

L'alcalde va assenyalar:?«Reiterar la crida a la prudència; que als llocs de 30, es vagi a 30; i als de 50, a 50». Va justificar: «Perquè a aquestes velocitats els sinistres no són tan greus».

Corominas va recordar que des de fa temps l'Ajuntament manté una lluita continuada contra les velocitats inadequades. Va enumerar: sinemòmetres, radars, illetes, i alentidors.