Llagostera va iniciar, aquest cap de setmana passat, el procés de votació popular a través del qual els veïns de la localitat podran decidir a què destinar 40.000 euros del pressupost municipal per al 2016. En concret, es va començar a enviar a les diferents llars una butlleta que conté una explicació detallada del funcionament de la votació i les 11 propostes sorgides d'un procés que va iniciar-se el passat mes de novembre i que va culminar amb un taller participatiu de validació de les 41 propostes ciutadanes rebudes. «En el taller els participants van escollir 16 propostes i, d'aquestes, 11 han passat a la votació final, després de la corresponent validació tècnica i política. Les 5 propostes descartades s'han desestimat perquè no eren competència de l'ajuntament, o bé perquè ja s'estan fent o hi ha previsió d'executar-se», va explicar el regidor de participació ciutadana, Sergi Miquel.

Algunes de les 11 propostes consisteixen en: il·luminar alguns trams del carril per potenciar l'ús de la bicicleta; instal·lar radars de control de velocitat al carrer Ganix; disposar d'habitatges per a situacions d'emergència; realitzar reformes al pavelló municipal d'esports; promoure la creació d'un mercat d'intercanvi i de segona mà; o crear la moneda social de Llagostera, entre altres. «La votació està pensada per ser feta en família i, per tant, cada llar disposa d'un vot consensuat entre tots els membres de la llar, podent escollir un màxim de tres propostes», va precisar Miquel.

La data límit per fer la votació finalitzarà el 15 de febrer a les bústies que s'han habilitat a les oficines de l'Ajuntament, al pavelló, a l'espai jove, a l'Oficina de l'Estació i al Casino Llagosterenc.