L'increment més important de vehicles dels 5 anys d'existència dels túnels de Bracons -segons dades de la Generalitat- va tenir lloc en el darrer trimestre del 2015. Les enumeracions són que 121.412 vehicles van circular pel túnel de Bracons en direcció a Olot durant el mes d'octubre; el novembre van ser 112.256 i el desembre, 109.009. En comparació amb el 2014, l'augment va ser de l'11,1% en relació a l'octubre de l'any passat, un 10,7% més que el novembre i un 7,3% superior al desembre del 2014.

L'anàlisi dels dies de les xifres de trànsit més altes -segons fonts de l'Ajuntament d'Olot- fa observar que sobresurten dates. «El 10 d'octubre (5.729 vehicles) i l'11 d'octubre (5.336 vehicles). Segons ha explicat Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU), «són dades que coincideixen amb el cap de setmana del 12 d'octubre (pont festiu de la Hispanitat). Un altre dia fort va ser el 17 d'octubre. Vayreda va comptar 4.878 vehicles amb motiu de la Fira de Sant Lluc.

Les puntes de viatges en direcció a Olot es van repetir el 7 de novembre, amb 5.638 vehicles en direcció a Olot, i el 21 de novembre, amb 4.138 vehicles.

Segons Vayreda, «es tracta de dues dates que coincideixen amb esdeveniments importants a Olot: Lluèrnia i la Fira Orígens». Lluèrnia és una festa de llums i la Fira Orígens és un certamen en el qual el ram de l'hostaleria promou aliments i begudes de qualitat.

L'Àrea de Promoció Municipal també ha comprovat que durant el mes de desembre les xifres rècord han estat durant els diescompresos entre el 4 i el 7 de desembre, amb un nombre de trànsit sempre superior als 4.300 vehicles diaris. Coincideixen aquestes dates -segons Vayreda-, també, amb un important esdeveniment a la ciutat: la Fira del Pessebre.

Vayreda ha assenyalat: «Les dades confirmen que el túnel de Bracons incrementa, any rere any, el trànsit de vehicles en direcció a Olot». Segons la seva opinió, les dades confirmen Bracons com la principal porta d'entrada per als visitants. Per la seva part, l'alcalde Josep Maria Corominas (CiU) ha elogiat les dades. Això no obstant, ha lamentat que l'esforç de l'Àrea de Promoció no es vegi recolzat per la variant d'Olot i el conseqüent final de l'eix Vic-Olot-Figueres.